- Berichten
- 288
Morgen moet (mag) mijn zoon (12 jaar) met school naar Walibi. Hij moet zelf een lunchpakket mee. Aangezien hij inmiddels een goede eter is, moet er een goed vullende lunch mee. Mijn man wilde al broodjes met gebakken ei maken. Ik dacht: "Broodje pulled chicken is toch veel lekkerder?" Tis dinsdagavond en gevraagd of mijn man 2 kilo kippendijen mee wil nemen na het werk.
Zo gezegd, zo gedaan. Rub gemaakt (Smokey Goodness Cheeky Chicken), blijk ik te weinig paprikapoeder in huis te hebben. Keuze: de voetbalwedstrijd van Nederland verder kijken en compromissen sluiten over de smaak van de rub, of nog even gauw naar de winkel. Ik doe natuurlijk geen consessies op smaak, dus hup naar de winkel. In de auto hoor ik nog dat een doelpunt van Gakpo wordt afgekeurd ivm buitenspel. Gewapend met paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en 2 potje pumpkin spice (want 1+1 gratis) stap ik met een half uur de voordeur weer in. Uiteindelijk heeft Nederland mij helemaal niet nodig om te juichen, ze redden het prima met de 3-0!
De kip in de rub gezet en daarna naar de bbq om deze aan te steken. Aansteker leeg..... wat is het toch deze avond, dat alles op is. Gelukkig hebben we nog lucifers.
Zodra de bbq 160 graden is mag de kip erop (indirect). Het past echt maar net (misschien toch een grotere bbq aanschaffen, ) Oh ja, hadden jullie mijn nieuwe handvat al gezien
Intussen de saus gemaakt. Ik wilde sticky pulled chicken, dus een recept van 24kitchen gevonden. Alle ingredienten erbij, blijkt de ketjap bijna op te zijn. Zucht. Man naar de buurvrouw gestuurd, die had gelukkig nog een flesje, gebruikte ze toch nooit.
Als de kip 75 graden is, haal ik alle dijtjes eraf en laat ze even 5 minuten uitwasemen. Dan met 2 vorken alles uit elkaar getrokken. Gelijk kramp in mijn handen. Kunnen jullie die klauwen aanraden, of het gewoon even doorbijten met lekker eten in het vooruitzicht?
Dan alle stukjes door de saus en die op direct vuur boven de kolen goed doorwarmen. Dan kan de suiker lekker smelten en plakken aan de kip. Om je vingers bij af te likken: pas op heet!
Pan mee naar binnen en alles laten afkoelen. Morgen lekker broodjes beleggen, de kinderen zaten nu al verlekkerd te kijken . En dat allemaal op een gewone doordeweekse dinsdagavond. Moeten we vaker doen!
Zo gezegd, zo gedaan. Rub gemaakt (Smokey Goodness Cheeky Chicken), blijk ik te weinig paprikapoeder in huis te hebben. Keuze: de voetbalwedstrijd van Nederland verder kijken en compromissen sluiten over de smaak van de rub, of nog even gauw naar de winkel. Ik doe natuurlijk geen consessies op smaak, dus hup naar de winkel. In de auto hoor ik nog dat een doelpunt van Gakpo wordt afgekeurd ivm buitenspel. Gewapend met paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en 2 potje pumpkin spice (want 1+1 gratis) stap ik met een half uur de voordeur weer in. Uiteindelijk heeft Nederland mij helemaal niet nodig om te juichen, ze redden het prima met de 3-0!
De kip in de rub gezet en daarna naar de bbq om deze aan te steken. Aansteker leeg..... wat is het toch deze avond, dat alles op is. Gelukkig hebben we nog lucifers.
Zodra de bbq 160 graden is mag de kip erop (indirect). Het past echt maar net (misschien toch een grotere bbq aanschaffen, ) Oh ja, hadden jullie mijn nieuwe handvat al gezien
Intussen de saus gemaakt. Ik wilde sticky pulled chicken, dus een recept van 24kitchen gevonden. Alle ingredienten erbij, blijkt de ketjap bijna op te zijn. Zucht. Man naar de buurvrouw gestuurd, die had gelukkig nog een flesje, gebruikte ze toch nooit.
Als de kip 75 graden is, haal ik alle dijtjes eraf en laat ze even 5 minuten uitwasemen. Dan met 2 vorken alles uit elkaar getrokken. Gelijk kramp in mijn handen. Kunnen jullie die klauwen aanraden, of het gewoon even doorbijten met lekker eten in het vooruitzicht?
Dan alle stukjes door de saus en die op direct vuur boven de kolen goed doorwarmen. Dan kan de suiker lekker smelten en plakken aan de kip. Om je vingers bij af te likken: pas op heet!
Pan mee naar binnen en alles laten afkoelen. Morgen lekker broodjes beleggen, de kinderen zaten nu al verlekkerd te kijken . En dat allemaal op een gewone doordeweekse dinsdagavond. Moeten we vaker doen!