Normaal doen wij kip low&slow roken voor pulled chicken maar deze keer doen we het anderes. Namelijk de Dutch oven way.
Hier volgt het recept van Baron's Smoking BBQ :
- Bereid de bbq voor op een temperatuur van 170 graden ( Bij Dutch oven gebruik ik vaak houtskool van b kwaliteit omdat je alleen de warmte nodig hebt )
- Pak je Dutch Oven pan en doe daar 2 eetlepels zonnebloem of olijfolie in en smeer het uit over de hele bodem.
- Snij je ui in groffe stukken en doe dat in de pan en leg daarboven op de kippendijen.
- Doe nu alle ingredi?nten bij elkaar en giet het over de kip heen.
- Zet nu je Dutch oven met deksel erop op de bbq ( ik heb hiervoor een kamado ) . Doe de deksel dicht van de bbq waardoor de warmte ook bovenin de deksel van de Ducth oven gaat zodat de kip beter gaart.
- Na 75 min even controleren of de kip gaar is door middel van 2 vorken uit elkaar trekken.
- Haal de kip uit de Dutch oven en ga hem pullen met 2 vorken.
- Doe nu de kip terug in de Dutch oven en roer hem goed door met de resterende saus en laat het 15 minuten garen.
- Pak nu een hard broodje naar keuze ( favoriet bij ons is een italiaanse bol ) en doe daar de pulled chicken op en smullen maar en vergeet niet een goede Trippel bier erbij te pakken of een goed glas rode wijn.
Recept voor 4 personen.
2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
1,5 grote ui
1.5 KG kipdijen zonder bot
250 ML BBQ sauce ( ik gebruik zelf gemaakte op basis van bruine rum )
120 ML appel cider azijn
120 ML kip boullion
75 gram rietsuiker
1 eetlepel gele mosterd
1 eetlepel Worcestershire sauce
1 eetlepel zoete paprika poeder
2 theelepls tijm
6 a 8 stukjes knoflook in stukjes gehakt.
Hier volgt het recept van Baron's Smoking BBQ :
- Bereid de bbq voor op een temperatuur van 170 graden ( Bij Dutch oven gebruik ik vaak houtskool van b kwaliteit omdat je alleen de warmte nodig hebt )
- Pak je Dutch Oven pan en doe daar 2 eetlepels zonnebloem of olijfolie in en smeer het uit over de hele bodem.
- Snij je ui in groffe stukken en doe dat in de pan en leg daarboven op de kippendijen.
- Doe nu alle ingredi?nten bij elkaar en giet het over de kip heen.
- Zet nu je Dutch oven met deksel erop op de bbq ( ik heb hiervoor een kamado ) . Doe de deksel dicht van de bbq waardoor de warmte ook bovenin de deksel van de Ducth oven gaat zodat de kip beter gaart.
- Na 75 min even controleren of de kip gaar is door middel van 2 vorken uit elkaar trekken.
- Haal de kip uit de Dutch oven en ga hem pullen met 2 vorken.
- Doe nu de kip terug in de Dutch oven en roer hem goed door met de resterende saus en laat het 15 minuten garen.
- Pak nu een hard broodje naar keuze ( favoriet bij ons is een italiaanse bol ) en doe daar de pulled chicken op en smullen maar en vergeet niet een goede Trippel bier erbij te pakken of een goed glas rode wijn.
Recept voor 4 personen.
2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
1,5 grote ui
1.5 KG kipdijen zonder bot
250 ML BBQ sauce ( ik gebruik zelf gemaakte op basis van bruine rum )
120 ML appel cider azijn
120 ML kip boullion
75 gram rietsuiker
1 eetlepel gele mosterd
1 eetlepel Worcestershire sauce
1 eetlepel zoete paprika poeder
2 theelepls tijm
6 a 8 stukjes knoflook in stukjes gehakt.






