BasBQ
Beef en Steak

Pulled Chicken Dutch oven

svda

Vuurmaker
Berichten
83
Normaal doen wij kip low&slow roken voor pulled chicken maar deze keer doen we het anderes. Namelijk de Dutch oven way.

Hier volgt het recept van Baron's Smoking BBQ :

- Bereid de bbq voor op een temperatuur van 170 graden ( Bij Dutch oven gebruik ik vaak houtskool van b kwaliteit omdat je alleen de warmte nodig hebt )

- Pak je Dutch Oven pan en doe daar 2 eetlepels zonnebloem of olijfolie in en smeer het uit over de hele bodem.

- Snij je ui in groffe stukken en doe dat in de pan en leg daarboven op de kippendijen.

- Doe nu alle ingredi?nten bij elkaar en giet het over de kip heen.

- Zet nu je Dutch oven met deksel erop op de bbq ( ik heb hiervoor een kamado ) . Doe de deksel dicht van de bbq waardoor de warmte ook bovenin de deksel van de Ducth oven gaat zodat de kip beter gaart.

- Na 75 min even controleren of de kip gaar is door middel van 2 vorken uit elkaar trekken.

- Haal de kip uit de Dutch oven en ga hem pullen met 2 vorken.

- Doe nu de kip terug in de Dutch oven en roer hem goed door met de resterende saus en laat het 15 minuten garen.

- Pak nu een hard broodje naar keuze ( favoriet bij ons is een italiaanse bol ) en doe daar de pulled chicken op en smullen maar en vergeet niet een goede Trippel bier erbij te pakken of een goed glas rode wijn.

Recept voor 4 personen.

2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
1,5 grote ui
1.5 KG kipdijen zonder bot
250 ML BBQ sauce ( ik gebruik zelf gemaakte op basis van bruine rum )
120 ML appel cider azijn
120 ML kip boullion
75 gram rietsuiker
1 eetlepel gele mosterd
1 eetlepel Worcestershire sauce
1 eetlepel zoete paprika poeder
2 theelepls tijm
6 a 8 stukjes knoflook in stukjes gehakt.

26220274_2026086934315712_2623121833545072292_n.jpg

26804721_2026086967649042_3990786416698610037_n.jpg

26229942_2026086997649039_6876799272820873425_n.jpg

26685330_2026087024315703_6481850580513998601_o.jpg

26232687_2026087054315700_8895054620421328414_o.jpg

26219735_2026087077649031_757132657066632539_n.jpg

26240828_2026087104315695_5658812610236177250_o.jpg
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
Bedankt voor het delen!
Lijkt me lekker :)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.434
Oei, wat een feest. op de to-do-lijst!
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.408
Jammie jammie, wat ziet dat er lekker uit,lust ik vast wel. :D
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.566
Yes dat ziet er lekker uit  :)
 

GPT

Kooltjesharker
 
 
Berichten
133
Lekker!
Ga ik zeker een keer maken. Bedankt.
 

Erwin.schimmel

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
188
Ziet er zeker lekker uit! Krijg gewoon spontaan (weer) trek.

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 

svda

Vuurmaker
Berichten
83
Dank jullie wel voor de reacties en de reacties wat ik hier thuis kreeg is waarom het zo snel opwas  :D
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
Wat bedoel je eigenlijk met 'zoete chili poeder' ?
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
svda zei:
Mijn excuses, dit moet zoete paprika poeder zijn. :-S
Kan gebeuren, top dat het opgelost / aangepast is :)
Meteen even hoger op de todo geplaatst
 
Bovenaan Onderaan