BasBQ
Beef en Steak

Pulled Beef

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Geraak ik vandaag toch zomaar aan de Pulled Beef.  :D

Veeeeel te laat begonnen, dus zal wel niet voor vandaag lukken, maar morgen is ook goed natuurlijk.
Recept ongeveer zoals Noskos dat beschrijft, experimenteren kan de volgende keer weer.
Gisteravond gerubd, en om 08.00 stond alles tevreden te roken

Ik had een klein stukje van 1.3 kg maar dan is met zo'n lange run eigenlijk zonde.
Dus nog een stuk er bij en 3kg gezamenlijk gewicht nu.
Roken met appelhout

Pica's

IMG_0285_zpsc42577d6.jpg


IMG_0287_zpsd4c72db9.jpg


IMG_0288_zpsb61a12e3.jpg


IMG_0292_zps7ea29f73.jpg


 
Als je om 8 uur begonnen ben zal het om vijf - zes uur vanavond wel klaar zijn. Gewoon na zeven uur inpakken en het ei op 120C
 
ja, dat kan ook natuurlijk

Wilde het eens zonder wrappen proberen vandaag, maar wie weet doe ik het toch.
Zal om 15.00 eens kijken hoe de vlag er bij hangt
 
Ik zou gewoon inpakken, er komt nog een hoop vocht af dat je weer mooi in je eindsaus kunt gebruiken.
 
mooie stukken vlees hoor
 
ziet er heerlijk uit in ieder geval! :D
 
En?? Reeds ingepakt?
 
Nou, het was een bijzondere ervaring.
08.00 ging het vlees er op en om 15.00 was de kern 72 graden
Mooi om in te pakken en toch te eten op zondag.

Voor het inpakken:

IMG_0297_zps9aa45745.jpg


Temp iets omhoog van 107 naar 120 en warempel waren ze beide om 17.30 uur op 92 graden aanbeland.
Uurtje laten rusten en toen pullen maar.

Ehhhh, dat ging dus niet.
Prachtige rookring maar het leek 1 bonk vlees
Grote verzameling van vlies en zeen.

IMG_0299_zps607ffc40.jpg


Met heel veel moeite het eerste stuk uitelkaar gescheurd.
Uiteraard was de structuur van het vlees navenant.
Droog en smakeloos.
De bark was dan weer erg hoog op smaak.
Volgende keer wat minder er op doen maar.

Samen mengen met het vocht leverde een redelijk  resultaat dat we niet hoefde weg te gooien gelukkig.

IMG-20140302-WA0010_zps82c9eadf.jpg


Tweede stuk was nog erger
Na wat pogingen dat te pullen er maar mee gestopt
Er kwam alleen wat bark vanaf met pietsie vlees.
Plan b was gewoon maar snijden dan.
Dat ging prima en het idee van zenen en vliezen was niet meer terug te vinden
Dat maar als gyros gesneden

Smaak van het vlees vind ik minder als een mooi gelukte pulled pork
Maar met een lekkere saus op een wit broodje met koolsla was het toch nog smakelijk.

We proberen het nog 1x en dan nemen we er een beslissing over.

Nu? Nee, niet geslaagd
 
jammer... hopelijk toch iets van te eten...
 
Ik heb sterk het vermoeden dat je met de verkeerde kwaliteit vlees gestart bent.
Afgaand op de foto's is het wat slap van structuur en veel te mager.
Je moet echt een stuk nek nemen met een goede vet marmering en wat vast van structuur.
 
Had je het ook niet in een pan bouillon kunnen leggen en zo gaarder laten worden?
 
Terug
Bovenaan Onderaan