Beef en Steak

Pulled Beef maken van een Brisket

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.774
Om te beginnen zie ik hier vaak mooie briskets voorbij komen en ik dacht, ik heb nog een paar foto's
van hoe het er uitziet voor het een mooie getrimde brisket word.
Een brisket, op z'n Hollands natuurlijk runderborst, ziet er natuurlijk in het begin anders uit.

9xzv8u-E5IrzcDzOPqKelUG1mMoPsdCHRWccU5KRXhNjSPGsUorzy_aBVMtI8sZJVV8m-themYi7qvrcMsw79BU85Uiuql496CD3HqsrVNfvfByIb8tbFZTlkaM8xHVkMoidPg=w640-h361-no


Als je hem omdraait kun je zien waar de botten zaten.

gq77Xw8S6jWp6tW0HKFlZfSF7XRQorvpEVodw6xLVRXjoSs2YbbkTARHeIyaTwxUPp624tWSXLYquKDm_bj8zHpJCRO74qfwG0vTJo-Jkm7e3bKRpoVa88JSeXb-aGZMDe-IGA=w640-h361-no


Om een brisket te trimmen snij je eerst het vlees weg waar de lange benen (botten) zaten die aan de rib
vast zaten.

1NT49gokDt89eZP4-ggBrvfgtn92vJ3Gi9Txr1A7K7QqRzOENRDLruMmHZ3WNdvvNDydlNo20xCpQAvRHaWQpzFS2VB2oHN4lFrxdQzx960xoV_3G7Z6aePyUbZuioLNa25OcA=w640-h361-no


Als dat eraf is snij je het andere los zittend vlees/vet weg. Aan de ene kant zat het borstbeen en aan de andere kant
zaten knarsjes, kraakbeen.

ks9bD4f8M0pbnZspE_M3fcg_EYg1i80CRbGuJoJOfCkqcBQ2wT_0VNw0FFdUQ5HKwCITIwCXDumBDhYDgz71ZB4oXi6D8VM8zzr_BQ0r4Btd-ir5CtkS46Iu6fv8QaxBJQq6DQ=w640-h361-no


Vervolgens draai je hem weer om, snij je nog wat overtollig vet weg en ziedaar jouw brisket ;)

ArGmWK6ebDDKxCJjD9-IrLOsULxnJEXWLvWQ9jAjD3knlRT20_qAJpqRWsTDkCWRzeaQYFKiu0heY7obxL2nfCjvWXKldUg-YhvII7NVresqz0WaYNJc3v95ADS9C9aTyyc-aA=w640-h361-no


Mijn plan was om er een mooie, serieuze brisket van te maken maar omdat deze borst van een runderras
uit Belgi? was (geen grain fed of wagyu etc. zonder dat intramuculaire vet) besloot ik er pulled beef
van te maken. Achteraf merkte ik dat ik hier best een serieuze brisket van had kunnen maken.
Voor de rub gebruikte ik:

busje gemalen zeezout
2 el. paprika poeder
2 el. chili poeder
2 el. knoflook poeder
2 el. gemalen komijn
en een handje gedroogde oregano

yk4wOfUddq7QSKeYizs6IUlx1B_vQbQR1CtaJztK4Ytmcx5yGdazBg6nGErVKq1IrDqFoC6EodwoNqFrTwp8aelZKcSf_9ik7XhpM2tNERF2cS3awZjgUQmliJwy-8pq1yegjw=w640-h361-no


Nadat ik beide kanten had ingewreven met de rub deed ik er olijf olie op.

dKtNOIYMCobm9jup1BpYg6gTuhycEXNgrBn_s1EIvUQZ2a1Bd0YsmIdMZOF7_vMT95CAPIQ1ZahLfhI83lrT9cIgIJrijhJjzK1NIjD62bOmpdujt4vqzJh4afhHdCptzBKpLQ=w640-h361-no


ELRhveESc0MZY1eH7lij-7YtmC99dSpVywK-T10qgGL-Et5Nvs6zqCNSUc4WU5bWwDsH4B3jxHJCr0hUkMubXxLDzWl0gissu__7Y5RdJuR0WR8DLz4_UmeDMlHPzkbovglLHw=w640-h361-no


Na een paar uurtjes te hebben ingetrokken ging de brisket op de barbecue (de lichte vlek links is van het zonnetje)
met natuurlijk wat whiskey barrels. De begin temperatuur was 150?C. om hem lekker dicht te schroeien.

Y-OBW2yDUMIKm-l37dqRlh4ZHOfkXCdJV48Pt2HQfemX1wPgWHp1d-sef-5H4U67TqHct-ANNqsGNGlT4nGCBgNvs4eQTBHfG63LREp2fu_P3EXf5411xGbBAvk-tFPGgBHYTw=w640-h361-no


Na een half uur heb ik hem gedraaid en nog eens een half uur laten liggen.

5hkjgkIpSAXHXRW7iVMuLrJBm5tgQ5Su6OY7tuMcZxqlgJBakTsovBE7Bm_jY59-miyYFUSquMdaFUJFPRNZ-MByN6mjKaqgzX3S7BZjU8xLdqs8IsbWFAsdKw5AxaKSFeENdw=w640-h361-no


NphcSgn0LLZYN46KUBNNML2TzHHQxkm_-X8Bfv8uCkGpcRWtTLRdqyaROJuvFcnAor4e2sY_lc67FW0C2cri8RRVpDunM1uvS6zbqaTSrYoaP8cEGKDEYAadyXx1GiWcsM3tLA=w640-h361-no


Daarna heb ik de brisket in een alu braadslee geplaatst. Natuurlijk krijg je dan niet die mooie smoke ring in de brisket zoals je zou willen
maar ik koos ervoor om hem eerder ingepakt verder te garen om uitdroging te voorkomen.

Ab2EHdZSSwB0LHQaB5qz_O1NPfYieepdy9qQt0uTkePRflTv5rq0i-p4gZhFX8eYXiwscLlGe2RTALkrou03Hrj5anLyCj-A1he1wNnY56XfKbFCnvzPeBqIiIwrVyi5K9ZDWA=w640-h361-no


Ik deed er een halve liter runderbouillon met wat boter bij en afgedekt met aluminium folie heb ik de
brisket verder gegaard op 125?C. voor zo'n 8 uur lang.
En na die 8 uur heb ik de brisket een uur laten rusten en in de tussentijd wat ui ringen gebakken voor
mijn broodjes pulled beef.

Ol1ivMjbX1D6FP6i7WTqoC1zWbefOIeXlc_reHjSaO342c3X2oVyOW3rqekGhKFxG1RgCe4EpCnsMUpaGPWppYJ6UeGOn-dtDpvGCgtkSzoYZEVaFpOu6tJb4D4EKa5TF13oEQ=w640-h361-no


4DuOiJp0kp39JHptF_okJl7_86l8o8K8Bf9YMlP8OFzEQl0910NtXYqI7zxWEEfGTmilzqNUrkkISpVCfgLAsPgqUF3tbmFg3gAQwr29sjMkJqD0JQHYq67q_zzHJFPVbZ3qoA=w640-h361-no


8SLVJ_I7dcd9Nmfguzns8-Z9EtXZDEtn0W6puMhCrLtIBuZg56xoZuhfeIG8212LYIidwtdxenELYYfj6ZA07LQzNGzEZ96KxzfEy-262ESzhZSHxhHpY1DXhMdOvScwf-Bgrw=w640-h361-no


De brisket mocht in een andere braadslee en kon ik het vlees plukken. Later ging natuurlijk de jus er weer bij.

d9BZP1iKfG7OfdblEcBYx8Pv28CST2FBtw003eD228fxFBKAyTMi5qgB6mo4Ow2opK8pEK5_EyWt_y7O2k6ejI3dPVHY6MNRA7pKOaSqQkwoBNNPbx4XSrX8NCEbrLS86YN_Tw=w640-h361-no


En als dat gedaan was kon ik mijn pita broodjes vullen met mijn brisket, mijn pulled beef en gebakken ui.

I7KzEmyLvuek2TX-PWcaDvlibihiPmwjbpzFS8Pky7W4k4m3IHko79zoAumDCde89YjjWoX9dT9-kSH2d1AJf8BpWtDpn6pYCJsmIMoQPgVAyZ7n9O9T3KIlioPfrPAykEd37Q=w640-h361-no


v-tflEaUKePs68LTduLGNbaiS9TwSacwmJbrJv-VbYQ3lA2GesrewlB9lvLPkCbyDJU6SubZl1JiwGqg7t4yswLNCyZqMZ0GWQ2oUMGepGgJ_zUU37L65Lb8XaiesPRAuXdKYQ=w640-h361-no


Een lekkere scheut smokey barbecue saus erop ;) en we konden eten! kort gezegd....hemels lekker B-)

zwuAwCAtREOvvN8ebYv79FuIRqTW7bTXDzxeBCZWNkXnv96j6em-o1z_O7W3YYVRYqsnPbzNblPziYGaxfE1xQ-vxoDqN4fEWALx4ldo4NTtCyo5FJP5JJ5L3dK8dxa2zL9VYg=w640-h361-no


                                                            eet smakelijk...

wjGxxJt1whAV4neCH7M78Srh0MR-xAT7Oaf8yRSiZuENil1EAVYIprrXr6r7ql8yHFzN605wpH5AX3qOEDBie7KTJmLbgL5vT3LHNz8n7hsFQQIdAlWQmxQek-0hZYGP80vuiw=w640-h361-no


Bedankt voor het lezen en wil je dit in een snelle video terug zien?
Klik dan op de onderstaande link van mijn Facebook pagina BensBQ

https://www.facebook.com/BensBQ/videos/300768503601617/

Wil je de hele video zien, met alle tekst en uitleg?
klik dan op de onderstaande link van mijn YouTube kanaal BensBQ

https://www.youtube.com/watch?v=a7laAKzWDzc

                                            tot BensBQ

http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ






 
Weer een mooie reportage Ben!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Eigenlijk best wel lekker... (eerder gemist denk ik?) Gefeliciteerd met je derde badge, welkom bij de grote 3!
 
Terug
Bovenaan Onderaan