Beef en Steak

Pulled Beef (clod)

 
 
 
 
 

Maccie

Gerijpt
Berichten
2.588
Net even bij Jan op de markt geweest en een stukkie vlees opgehaald voor een Pulled Beef.

Ik heb afgelopen week mijn laatste PP opgemaakt en er moest maar weer eens iets nieuws komen. Dus een PB van een kleine 3,7 kilo moest m maar worden.

Naar huis en de voorbereidingen gedaan.

eryma9a7.jpg


In de dizzy gourmet cosmic cow rub gezet.

3yhu3ava.jpg


Gelijk maar even ge?njecteerd met runderbouillon.

y8uvy5yq.jpg


Even inpakken.

ju9ysehe.jpg


In de planning morgen om 06:30 op de Q, low&slow.

Heb er nu al zin in.
 
Die ziet er heel mager uit, niet te lang wachten met inpakken ;).
 
Frits zei:
Die ziet er heel mager uit, niet te lang wachten met inpakken ;).

Deze kant wel. Aan de andere kant zit wel een vetje. Die zal ik ook als bovenkant gebruiken.

Maar ik zal je advies meenemen ;)
 
Ben erg benieuwd!! :-B
 
succes
 
richard0501 zei:
Ben benieuwd , zat net bij aalvink op de site , en vroeg me af wat een Clod was. Heb al een beetje een beeld.  Wordt dit stuk altijd voor PB gebruikt?? :-/

Dat weet ik niet. Ik zie dit eigenlijk bijna nooit voorbij komen.

Volgens mij zijn dit bieflappen en riblappen aan een stuk.

Hierbij gelijk de stand van zaken.
Vanochtend vroeg op de Q.

aqezegaq.jpg


3 uurtjes verder:
4usyna5u.jpg


6 uurtjes verder met een kern van 57 graden 
hyjybuby.jpg


We gaan zo maar eens inpakken. :)
 
Clod is weldegelijk een bepaalde snit. En wel van de schouder. Dus als dit geen schouder is dan is het geen clod ;)
 
Volgens jan is dit de schouder. Totaal woog de ie ook 7,7 kilo. Was net een stukkie te groot.

Als ik het goed onthouden heb worden daar normaal bief en riblappen van gesneden. :)
 
Dennis, waar haal jij toch al die info zo snel vandaan. ?  :-O
Bedankt voor de info.

Maccie, ben benieuwd naar het resultaat, heb je er zelf nog veel aan getrimd ?
Ik heb ook zin om eens iets anders te doen als pulled Pork, BCC enz.

Zit te twijfelen tussen  "Pulled Beef " en  gewoon speklappen, want dat is ook al ettelijke jaren geleden  :D
 
De nederlandse benaming van dit stuk is bloemstuk. En is idd een onderdeel van de schouder.
De mindere kwaliteiten worden gebruikt voor magere runderlappen.
De betere worden gebruikt voor Rosbief, bieflappen en de hele mooie ook wel voor biefstuk.
Jouw stuk is zeker wel van rosbief kwaliteit.
Waarschijnlijk te mooi voor pulled beef maar de tijd zal het leren.
Pak hem wel zo vroeg mogelijk in de folie en doe er wat vocht bij.
Bewaar bij het uitpakken het vocht zodat je dit na het pullen er weer door kunt mengen.
 
Bert zei:
De nederlandse benaming van dit stuk is bloemstuk. En is idd een onderdeel van de schouder.
De mindere kwaliteiten worden gebruikt voor magere runderlappen.
De betere worden gebruikt voor Rosbief, bieflappen en de hele mooie ook wel voor biefstuk.
Jouw stuk is zeker wel van rosbief kwaliteit.
Waarschijnlijk te mooi voor pulled beef maar de tijd zal het leren.
Pak hem wel zo vroeg mogelijk in de folie en doe er wat vocht bij.
Bewaar bij het uitpakken het vocht zodat je dit na het pullen er weer door kunt mengen.

Bedankt voor de tip.

Zit al in de folie. Kern onderhand op 63 graden. Gaat gestaag omhoog nu. ;)
 
Bedankt voor de verduidelijking Bert! Zo leren we allemaal weer bij.

@richard, gewoon heel veel, lezen, kijken en zo nu en dan iets onthouden ;)
 
Mooi stuk vlees Richard! Ben benieuwd wat het eindresultaat gaat zijn. Ziet er idd wel mager uit dus in de tussentijd lekker bedruipen zou ik zeggen.

@Bert: Ik ben nieuw op dit forum en lees me een slag in de rondte met al die info. Ik zie daarbij vaak jouw naam bij posts staan met een behoorlijke zinnige inhoud zogezegd mbt vlees en de benamingen van de diverse delen. Uit nieuwsgierigheid, ben je slager van beroep oid? Ik vindt het erg interessant allemaal in ieder geval. Dank je wel voor het delen van je kennis.
 
Terug
Bovenaan Onderaan