Vandaag maar weer eens een procureur op het rooster gegooid, wilde eens een keer wat anders dus deze keer geen rub maar in de marinade gezet.
5 eetl ketjap
1 eetl sherry
1 eetlCitroen sap
3 knoflook tenen
1 theel paprika poeder
2 theel kerrie poeder
Daarna 24 uur in de koeling
Voordat ie op de Q ging nog even wat tijm erover.
Omdat ik deze keer tijd genoeg had heb ik hem tijdens de zone niet ingepakt maar rustig zijn gang laten gaan met als resultaat een prachtige bark maar vond dat het vlees wel wat droog was, dit kan ook komen doordat ik het vlees deze keer niet ge?njecteerd heb maar het niet inpakken zal zeker hieraan bijgedragen hebben.
Tussendoor nog 2 keer in een glaze gezet, zelfde recept als de marinade maar dan aangevuld met een eetl tijm en een eetl honing en even in laten koken.
Ondanks dat het wat aan de droge kant was deed het niets af aan de smaak, heerlijk op een broodje met wat zoete chili saus
Of in plakken met wat friet en sla.
Ik ga dit zeker nog eens proberen maar dan eerst injecteren en inpakken tijdens de zone!
Groetjes,
Arnoud
5 eetl ketjap
1 eetl sherry
1 eetlCitroen sap
3 knoflook tenen
1 theel paprika poeder
2 theel kerrie poeder
Daarna 24 uur in de koeling
Voordat ie op de Q ging nog even wat tijm erover.
Omdat ik deze keer tijd genoeg had heb ik hem tijdens de zone niet ingepakt maar rustig zijn gang laten gaan met als resultaat een prachtige bark maar vond dat het vlees wel wat droog was, dit kan ook komen doordat ik het vlees deze keer niet ge?njecteerd heb maar het niet inpakken zal zeker hieraan bijgedragen hebben.
Tussendoor nog 2 keer in een glaze gezet, zelfde recept als de marinade maar dan aangevuld met een eetl tijm en een eetl honing en even in laten koken.
Ondanks dat het wat aan de droge kant was deed het niets af aan de smaak, heerlijk op een broodje met wat zoete chili saus
Of in plakken met wat friet en sla.
Ik ga dit zeker nog eens proberen maar dan eerst injecteren en inpakken tijdens de zone!
Groetjes,
Arnoud