Een vriend van me zegt altijd, je kan goede whiskey drinken met cola of slechte whiskey met cola. Ik ben zo geen whiskey fan zelf. Alleen eigenlijk mcallan van 10 of 12 jaar. En dat drink ik dan met pepsi max ! Heiligschennis volgens velen. Maar heb ook zo ooit eens een receptje gezien met we nemen 2 gin tonics ... we drinken 1 leeg, en de andere gieten we over de zalm en laten we een nachtje trekken. Dat is dus "my kind of recipe". Alleen heb ik het recept wat aangepast. We nemen 2 flessen flever tree een "goede" gin, en een gin om te mixen. We schenken 2 gin tonics uit om op te drinken en de "minder" goede gin gebruiken we met de andere fles fever tree en die gebruiken we voor de zalm
Nu back on topic, rum misschien ?
Hoe ik zo een dingen test, gaat het mij wel bevallen ... Kleine stuk proberen en de rest gewoon op de manier zoals je het al gedaan hebt. Op die manier ben je zeker dat het resultaat lekker gaat zijn. Enja het kleinere stuk vergt wat meer behandeling en tijd en zal een pak sneller klaar zijn. Maar op die manier kan je veel "testen". Maar neem nu bijvoorbeeld je zou rum gebruiken en je neemt "The Kraken black spiced rum". Daar zit dus kaneel in. Ik vind deze rum wel lekker, maar na 1 glas (met cola zero uiteraard!) heb ik zo van nee dit was meer dan genoeg voor mij. Dat komt dus door de kaneel en daar ben ik dus helemaal geen fan van, en kaneel met vlees, nee dat hoeft zeker niet. Moest ik dit proberen zou dit echt in een klein stukje zijn. Wie weet is het wel lekker. Maar zou ik dan bijvoorbeeld een havana club (anejo especial) ofzo nemen zou ik al voor een groter stuk gaan. Gebruik ik zelfs op mosselen en voor kip. Maar het hangt af van de rest van de smaken, ik heb hier nog nooit echt iets gemaakt dat niet te eten was. Meestal draaien die experimentjes wel uit, damn gaan we nog eens maken. Maar af en toe, nee niet slecht, maar dit was het nu niet voor mij. En dan is een "klein" probeersel wel heel gemakkelijk. Is dat lekker, volgende keer gaan we dan "all in". Het probleem bij mij is altijd ... damn dit was lekker we gaan dit nog eens maken... 2 maand later, wat had ik nu allemaal gebruikt
Als je echt smaak wilt halen uit die cherry cola een spiced rum gaan. Contrabando is echt lekker en zitten veel kruiden in. Wil je neutraler gaan havana anejo especial, of de witte van 3 jaar. Of plantation 5 jaar, maar is al net wat duurder. Maar ik gebruik dus gewoon altijd die anejo especial als ik een gerecht maak met alcohol. Note: nog nooit vlees geinjecteerd met rum. Maar ik heb hier wel een kip marinade met rum, en die vind iedereen lekker. Zelfde voor de mosselen met rum