BasBQ
Beef en Steak

Pro Smoke Workshop

 
 
 
 

Jappert

Gemarineerd
Berichten
1.041
Gisteren met mijn partner in vuur naar Ter Aar getogen voor een workshop roken met ene Harry Havinga. Was een verjaardagscadeau van de Misses, om mijn BBQ vuurtje weer eens op te stoken. Het schiet er teveel bij in door werk en aanverwante zaken en ze vindt dat ik de gestressed ben. Oftewel is ben relaxter als ik met de Q bezig ben. Goed om te weten ;)

e910960f7e7077bda89d1afed39ca7a0.jpg


De groep was zeer gem?leerd, dus er werd veel aandacht geschonken aan de basics. Wat doet rook, koud/warm, Brandstof, Q setups.

843b308766d9cd1e7e2bd36f1749f726.jpg


Uiteindelijk zeer fijn om met Harry te kunnen sparren over van allerlei zaken dus weer veel bijgeleerd.

5d6573157dc2e49f8897987381f9808f.jpg


6667394593118770c1619f4dfcc7c47a.jpg


Wat stond er zo op het menu?

Zalm warm gerookt op Appel
Twee soorten worst op Hickory
Oerhammetjes gerookt op Hickory/Appel
Eend op Maple (lekker subtiel)
Kip met turf gerookt (niet zo subtiel)
Koud gerookt, knof, kaas, lardo en noten

143dbff6f8f7944d6c84945a270da48c.jpg


6d724d59e595e6cc2117ed035bb94ee5.jpg


Cold smoking had ik nooit gedaan, dus ik gelijk een CSG met wat mot meegenomen.

Was weer een mooie avond.


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 
mooie workshop geweest
 
Leuk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan