Beef en Steak

Primo BBQ temperatuur daalt ineens als ik hout langere tijd erin zit

dennis zei:
Ik vind de kolentemperatuur niet belangrijk, maar Lowietje geeft aan dat het hout in de fik vliegt bij een te hoge temperatuur, maar je roostertemperatuur kan netjes 107 graden zijn terwijl het bij de kolen gewoon 500 graden is.

Kom ik toch nog even terug op m'n eerdere post.
Ik dacht dat hout alleen kan vlammen als er voldoende zuurstof aanwezig is.
Met een gesloten deksel hoort dit toch niet het geval te zijn?
 
Daar heb je een punt, bij mij vliegt er weleens wat in de hens, maar dat is meestal pas als ik het deksel optil.
 
Dennis  +1

Mee eens. ;)!
 
Maar als ik de schuifjes vol open heb staan (boven en beneden) om de temperatuur weer op niveau te brengen nadat ik het hout erop heb gegooid en het water heb toegevoegd dan is dat blijkbaar genoeg zuurstof om vlam te vatten?
 
Er gaat dan toch iets niet helemaal goed want dat zou dus ook betekenen dat je vlees lekker zou kunnen verpieteren.  :(( !
 
Terug
Bovenaan Onderaan