- Berichten
- 4.922
Een aantal weken terug bij de Sligro een pakketje Preza van Duroc varken gescoord.
Van het weekend maar eens uit de vriezer gehaald en klaar gemaakt.
Bestrooid met peper en grof zeezout. Aansluitend 1h laten drogen in de koelkast laten drogen
Het was warm buiten. Bier verdampte in het glas, thermometer sloeg gelijk door naar 34 C.
W57 klaar gemaakt om te roken. Stukje preza gerookt tot een een kerntemp. van 52 C.
Er af gehaald en laten rusten. Daarna overtollig peper en zout eraf geveegd.
Q klaar gemaakt voor wat spiezen en een kruidenboterhasselbackstokbrood. Temp. 200 C.
Naast de groenten de preza aan beide zijden afgegrild tot een kerntemp. van 64 C (was het doel). (volgende keer gieijzeren rooster erin)
Plaatselijk wat doorgeschoten naar 68 C.
Lekker mals stukje vlees. Met groentespies, stokbrood en de laatste asperges van dit seizoen.
Zeker de moeite waard om dit nog eens te scoren.
Van het weekend maar eens uit de vriezer gehaald en klaar gemaakt.
Bestrooid met peper en grof zeezout. Aansluitend 1h laten drogen in de koelkast laten drogen
Het was warm buiten. Bier verdampte in het glas, thermometer sloeg gelijk door naar 34 C.
W57 klaar gemaakt om te roken. Stukje preza gerookt tot een een kerntemp. van 52 C.
Er af gehaald en laten rusten. Daarna overtollig peper en zout eraf geveegd.
Q klaar gemaakt voor wat spiezen en een kruidenboterhasselbackstokbrood. Temp. 200 C.
Naast de groenten de preza aan beide zijden afgegrild tot een kerntemp. van 64 C (was het doel). (volgende keer gieijzeren rooster erin)
Plaatselijk wat doorgeschoten naar 68 C.
Lekker mals stukje vlees. Met groentespies, stokbrood en de laatste asperges van dit seizoen.
Zeker de moeite waard om dit nog eens te scoren.