BasBQ
Beef en Steak

PP van Gaasterlands Kruidenvarkennek

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.121
Gisteren naar de Hanos geweest en daar onder andere een schitterend mooie varkensnek van 3 kilo meegenomen
van het Gaasterlands Kruidenvarken, het knorretje heb ik hier nog niet dat wil niet zeggen dat dit mijn eerste PP is.
De wedstrijd methode vinden wij vele malen smakelijker/sappiger dan de old school methode vandaar dat dit varkentje dadelijk een aluminium
jasje gaat krijgen.

Een paar stukjes appelhout erbij.
Hij ligt er op het moment van dit schrijven 1,5 uur op de BBQ,
Als hij 74 gr. C is of na 5 uur ga ik hem lakken met een mix van Blues Hog BBQ saus, Blues Hog red Tennessee en een klein beetje frambozenjam.

Wordt vervolgd.........

DSC_5508_zps601db9d5.jpg


DSC_5509_zps3631ca91.jpg


DSC_5511_zps37ef9bcc.jpg


DSC_5513_zps6aec3114.jpg


DSC_5514_zps2b7fe092.jpg


DSC_5494_zps1ae4cae4.jpg


DSC_5496_zps120a11d7.jpg


DSC_5498_zpsbd3931f4.jpg


DSC_5501_zps4081f860.jpg


DSC_5520_zpsd1802414.jpg


DSC_5521_zps2e087174.jpg


DSC_5524_zps22c490b2.jpg


DSC_5530_zpsb7b9be86.jpg


DSC_5536_zpsbeda9000.jpg
 
Toch ook erg mooi hoor zo'n Primo! Moet ook maar eens gaan sparen denk ik..
Succes met je PP!
 
Go Ewald!
 
Update: 3 uur en 15 minuten onderweg BBQ temp. 117 gr. C vlees kerntemp. 59 gr.C
volgende stap lakken bij 74 gr. C
En er hangt een zeer aangename geur hier in de tuin van garend vlees met een hint van appelhoutrook, alleen daarvoor is een PP maken al de moeite waard :)
 
Goed bezig Ewald, zou gewoon na vijf uur lakken en niet op temperatuur ;).
 
Frits zei:
Goed bezig Ewald, zou gewoon na vijf uur lakken en niet op temperatuur ;).

Thanx voor het meedenken Frits, was ik ook al van plan maar jouw reactie bevestigt het nog even goed.
Meestal komt de 74 gr.C en de 5 uur wel overeen, dit is de eerste keer dat me dat waarschijnlijk niet gaat lukken.
 
Update:

De 5 uur was eerder dan de 74 gr.C, hij was 69 gr.C, in de lak gezet en nu weer 2 uur verder.
De temperatuur schoot even omhoog naar 145 gr.C, maar dat komt natuurlijk omdat het deksel langer openstond dan gewoonlijk om foto's te maken, hij loopt nu weer netjes terug richting de 120 gr.C

DSC_5538_zps69591407.jpg


DSC_5541_zps0c08c213.jpg


DSC_5542_zps17011e05.jpg


DSC_5543_zpsb3d241a8.jpg


DSC_5545_zps51aa50fb.jpg


DSC_5547_zps1f5b4d41.jpg
 
Ondertussen aardappeltjes op de BGE mini poffen voor de overheerlijke aardappelsalade van Mike, echt een Topper.

DSC_5548_zps81e67f0d.jpg


DSC_5550_zps6c4c5606.jpg
 
Update:
2 uur verder, ingepakt in de alu folie. Op naar de 88 graden Celcius
Kerntemp. 72 gr.C dome 118 gr.C schoot na openen weer door, nu naar 158 gr.C maar loopt nu weer netjes terug en zit momenteel op 119 gr.C

DSC_5552_zps739a2572.jpg


DSC_5553_zps5e7c4733.jpg


DSC_5555_zps5833166a.jpg


DSC_5556_zps3cd7af07.jpg


DSC_5557_zps26bf1e19.jpg
 
Mr_Nas zei:
Dat ziet er goed uit! Wat verbruikt zo'n keramische weinig kolen!

De Primo is ontiegelijk zuinig in verbruik, zeg maar de HR++ ketel onder de BBQ's
Low en Slow kan ik met deze vulling (halve bak met de vuurhaardscheider) makkelijk 24 uur vooruit.
 
En hij is klaar, 88 graden Celsius zodadelijk nog even pullen.
Nu even de keuken in om mijn meisje Jet weg te sturen ik hoor namelijk rare geluiden over "wat een lekker bouillonnetje"
Ik vrees dat ze de overgebleven bouillon uit de alu folie aan het opsnoepen is, maar deze moet natuurlijk terug bij de PP.
En dat is nu wat wij zo missen aan de Old school methode, er ligt zeker 250 tot 300 ml vleesvocht (bouillon) in de alu folie
die we zodadelijk bij de PP gaan doen.
We gaan hem deze keer niet op een broodje eten maar met BBQ baked Beans (gisteren gemaakt) en Mike's aardappelsalade.

DSC_5561_zpsac40aa89.jpg


DSC_5562_zpsed9142e4.jpg


DSC_5564_zps249eff18.jpg


DSC_5560_zpsa602b9d1.jpg


DSC_5567_zps75d7473c.jpg
 
De finale (gaat Frits mij nu voor een 2e keer een PP titel geven?)
BBQ  snoeperijtjes: PP, BBQ baked beans en Mike's BBQ aardappelsalade

@Martin, je komt maar langs, er is nog genoeg over.

DSC_5574_zpsab46678a.jpg


DSC_5575_zps2daee2b4.jpg


DSC_5579_zps1cfa6d98.jpg
 
Ziet er heel lekker uit! Baked beans moeten we hier ook maar eens maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan