- Berichten
- 451
Na een geslaagde aanschaf van een showmodel WSM bij Intratuin afgelopen week, kon ik natuurlijk niet anders dan hem uitproberen. Gelukkig was er een feestje, dus Pulled Pork klaar maken voor de gasten.
IK heb 2 stukken gekocht bij de MAKRO (met dank aan de buurman) en die de avond ervoor in een bekende rub gezet (bbq-nl wie kent hem niet?). Ik had een stuk van 2 en 3 kg gekocht. Het viel me de dag erna op dag ik (wederom) veel vocht in de bak had zitten.
Vandaag om 09:00 begonnen. Minion method, met 20 kooltjes. Dat bleek net wat te weinig te zijn om in de smoke range te komen, er moisten er ong 15 bij om de temperatuur goed te krijgen. Daarna was er appeltje eitje. Wat houdt de WSM de temperatuur mooi constant! geweldig gewoon, kind kan de was doen. Ik moest redelijk wat warm water toevoegen. Rond de klok van 5 uur begon het pullen. Wat me trouwens nog opviel was dat het laatste uur de temp ging stijgen, ik denk (aanname) dat dit kwam omdat de wind harder ging waaien en er daardoor meer zuurstof bij de kolen kwamen.
De smaak was geweldig overigens. Lekker sappig, goede rooksmaak. Blije gasten. Morgen de boel maar eens schoonmaken haha. #trotsteWSMeigenaar
IK heb 2 stukken gekocht bij de MAKRO (met dank aan de buurman) en die de avond ervoor in een bekende rub gezet (bbq-nl wie kent hem niet?). Ik had een stuk van 2 en 3 kg gekocht. Het viel me de dag erna op dag ik (wederom) veel vocht in de bak had zitten.

Vandaag om 09:00 begonnen. Minion method, met 20 kooltjes. Dat bleek net wat te weinig te zijn om in de smoke range te komen, er moisten er ong 15 bij om de temperatuur goed te krijgen. Daarna was er appeltje eitje. Wat houdt de WSM de temperatuur mooi constant! geweldig gewoon, kind kan de was doen. Ik moest redelijk wat warm water toevoegen. Rond de klok van 5 uur begon het pullen. Wat me trouwens nog opviel was dat het laatste uur de temp ging stijgen, ik denk (aanname) dat dit kwam omdat de wind harder ging waaien en er daardoor meer zuurstof bij de kolen kwamen.

De smaak was geweldig overigens. Lekker sappig, goede rooksmaak. Blije gasten. Morgen de boel maar eens schoonmaken haha. #trotsteWSMeigenaar