- Berichten
- 958
al een tijdje wilde ik deze tip van serious eats testen, zij raden aan jerk-bbq te roken op laurierblad in plaats van rookhout. dit zou de smaak van jerk, dat gerookt wordt op piment hout, het beste benaderen.
ik heb een pulled pork genomen om de smaken op te testen. is dat authentieke jerk bbq? ach, mijn 'authentieke' jamaicaanse recept zegt 'varken of kip'. allerlei stukken vlees gaan daar gewoon op de barbecue.
ik had het vlees een tijd geleden met 'rub' en al ingevroren. de rub is strikt genomen geen echte dry rub, er zit verse knoflook, tijm en pepers in, samen met veel piment. ik had dit al eens eerder gemaakt, en heb nu, als test, ook een beetje suiker toegevoegd.
daarnaast heb ik een bedje van geweekte laurier onder het varken gelegd, en een rookpakketje gemaakt met piment en geweekte laurier. alles bij elkaar heb ik zo'n 25 gram laurier gebruikt schat ik.
toen de boel wat minder ging roken net, heb ik het vlees gedraaid en de laurier die onder het vlees lag ook maar op het hete deel van de grill gegooid, omdat ik denk dat er anders aan die kant geen bark komt.
het ruikt in elk geval veelbelovend. en ondanks de wind blijft de q lekker constant 120 graden.
ik heb een pulled pork genomen om de smaken op te testen. is dat authentieke jerk bbq? ach, mijn 'authentieke' jamaicaanse recept zegt 'varken of kip'. allerlei stukken vlees gaan daar gewoon op de barbecue.
ik had het vlees een tijd geleden met 'rub' en al ingevroren. de rub is strikt genomen geen echte dry rub, er zit verse knoflook, tijm en pepers in, samen met veel piment. ik had dit al eens eerder gemaakt, en heb nu, als test, ook een beetje suiker toegevoegd.
daarnaast heb ik een bedje van geweekte laurier onder het varken gelegd, en een rookpakketje gemaakt met piment en geweekte laurier. alles bij elkaar heb ik zo'n 25 gram laurier gebruikt schat ik.
toen de boel wat minder ging roken net, heb ik het vlees gedraaid en de laurier die onder het vlees lag ook maar op het hete deel van de grill gegooid, omdat ik denk dat er anders aan die kant geen bark komt.
het ruikt in elk geval veelbelovend. en ondanks de wind blijft de q lekker constant 120 graden.