BasBQ
Beef en Steak

PP maiden run op een WSM van 47 cm.

 
 
 

ThrowonD

Stoker
Berichten
494
Goedenavond,

Zelf maak ik mijn PP op mijn WOT, voor mijn vader heb ik WSM van 47 kunnen scoren.

Nu wil ik graag voor aanstaande zaterdag (zijn maiden run) tips hoe een procureur van 4 kilo in deze Mountain  klaar te maken.


Ik zag dat de WSM drie lucht toevoeren heeft. (alle drie gebruiken of eentje?)
Tevens vroeg ik mij af, bak flink vol met briketten, en met hoeveel uit de starter aansteken?

Misschien zie ik nog wat over het hoofd, en zijn er nog handigheidjes?

MAW, hoe doen jullie het?
 
Zie ook de website bbq-com van noskos, het pulled pork wedstrijd recept.

4 kilo gaat makkelijk op een wsm 47. Bak vol met kolen en een paar stukken rookhout. 15 brandende briketten er op, alle schuiven open. Schuiven gaan dicht zetten naarmate je de 107 graden nadert. Uiteindelijk 1 schuif onderaan deels open, bovenaan vol open laten, de hele sessie.

Succes.

Oh ja, probeer meteen een bak smoked bbq beans te maken, zie voor recept ook de site van noskos. Smaakt er perfect bij.
 
Terug
Bovenaan Onderaan