BasBQ
Beef en Steak

PP - 2e getrokken varken (nu wel..)

 
 

Langemakki

Stoker
Berichten
358
Milde rub PP

- 5 EL paprikapoeder
- 6 EL bruine basterdsuiker
- 2 EL rietsuiker
- 1 TL zwarte peper
- 2 TL mosterpoeder
- 2 TL uienpoeder
- 1 TL knoflookpoeder
- 1 TL gemberpoeder

Op hemelvaart dag ook geprobeerd maar deze mislukt omdat ik ongeduldig was..
De varkensnek 1 dag ervoor uitdooid en nog wat marinade geinjecteerd en de nacht laten liggen.
Rookhout kersen, 2 stukken toegevoegd.

Q aangestoken en op 115 graden gebracht, de nek erop gelegd, de temp zakte iets maar liep daarna toch weer op naar 115 graden.
De rest alles volgens Noskos wedstrijd PP.
Bij een kerntemperatuur van 74 graden de glaze erop en toen 2 uur laten liggen op de Q.

Daarna het vlees ingepakt in alufolie en terug op de Q, en gewacht tot kern 88 graden.
Vlees uitgepakt en het sap opgevangenen en saus gemengd. Het vlees weer ingepakt en laten liggen voor 1,5 uur.
En toen kon het echte werk beginnen.. het pullen en dit keer zonder problemen.

Op stokbrood met de saus: Het resultaat was nu wel goed  :D  B-)  Gelukkig hebben wij de foto's nog...

Zaterdag opgehaald in de Markthal Rotterdam en meteen gebruikt.

upload_-1


Verse lading kool erin

upload_-1


Het houtskool van de vorige avond was toch niet helemaal uit/afgekoeld. de zak begon te roken.. oeps. Gelukkig nog een stalen braadslee voor de opvang.

upload_-1


Aan de start om 10.45

upload_-1


Glaze erop

upload_-1


Yess 88 graden

upload_-1


Inpakken die handel

upload_-1


Uitgepakt en sap opgevangen

upload_-1


En weer ingepakt  :D

upload_-1


Na 1,5 uur wachten en het was 18:00 uur

upload_-1


Zonder problemen uit elkaar getrokken  B-) nu wel  :blush:

upload_-1


Wat groen erbij

upload_-1


Extra saus erbij

upload_-1


Ronde 2  ;)

upload_-1

 
Stickerwaardige sessie lijkt me zo. Ziet er weer heerlijk uit
 
Zie je Langemakki, komt goed... Ziet er geweldig uit...
Gefeliciteerd met je stickertje... B-)
 
Ziet er prima uit, gefeliciteerd met je knorretje
 
Ziet er lekker uit kerel! Op naar de grote 3 :)




 
El Fumarole zei:
Ziet er lekker uit kerel! Op naar de grote 3 :)

Dan wordt de volgende een Brisket? Dat is toch borstlap of puntborst van een koe?
 
Langemakki zei:
El Fumarole zei:
Ziet er lekker uit kerel! Op naar de grote 3 :)

Dan wordt de volgende een Brisket? Dat is toch borstlap of puntborst van een koe?
De puntborst inderdaad. Bij beef&steak kun je ze zo bestellen.
 
Lekker, ik denk dat ik dit weekend ook maar eens aan de slag moet! ( en ik loop ondertussen naar de vriezer ) ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan