BasBQ
Beef en Steak

Pp 1e run

 

siempie

Kooltjesharker
Berichten
149
Vorig weekend voor het eerst pp gemaakt. Had een mooi stuk van ongeveer 3 kg van slagerij Aalvink.

7dde412ad884df40b6fdfd7cb516f4d8.jpg


Deze injector heb ik gebruikt.
be2ffa49013e7ef1ba3580c8d24afc53.jpg


Deze ontdaan van de huid.
dbe356277038743fe068cf641207cbfd.jpg


De southern succor pork rub a la Noskos.

ff97fb5e94973d5e94f9fc1e8664a6e0.jpg



b3b51ebdd04a53e053d466e8bab14ec7.jpg


een nachtje in de koelkast
ebceba852c929e702610b8dac2dacc1e.jpg



b9a55bd0aef1cd074264f4bc160cdede.jpg


Als rook hout heb ik 2 blokjes kersen en 1 hand vol pecan. en later nog 1 blokje kersen erbij gedaan.
aaf208bc2d58e50f2a94384adc35061c.jpg


429d6d01865944d8da08c6d8e5ebd306.jpg


de boel ge glazed met 1/2 cup blueshog(50/50 rood/blauw) 2 eetlepels appelazijn, 2 eetlepels honing.
6b40720b105b479ee0c72f128986951d.jpg


ff inpakken natuurlijk
0284f3110dfbc3eb9bb29645055ccc88.jpg


uurtje laten rusten en pullen maar.
257318871b64ed18ab0a0c5a1f6d5dce.jpg


heerlijk op een broodje met gekocht cowlesla salade (niet de noskos saus erover/door gedaan)
55b80e95249c289d85a5f603e7f9172c.jpg


7c16cc2511f04376c69deb9801d6f8f0.jpg


Gelukkig was er nog wat over en dit dus gelijk gevacumeerd.
4261cd351663cb84f6816c0c0ec19350.jpg



Wat is dit lekker!!! Gelijk wat mensen laten proeven en die vonden het super. Kortom dit gaan we vaak maken.

Hier nog even wat tijden met temperaturen:

Tijd      Bbq    Vlees
9:15    113    12
10:15  122    41
11:15  122    63
12:15  123    71
13:15  118    74 moppen
14:15  121    75
15:15  119    78 inpakken
16:15  122    81
16:50  125    88

Aangezien ik een beetje de temperaturen van andere in de gaten hield dacht ik dat deze run veel te hard ging maar gelukkig wist Frits en ...(dennis??) mij gerust te stellen, Waarvoor dank!!

Het was hartstikke leuk om te doen echter vond ik de injector maar een waardeloos ding.. je kunt hem geen eens vol zuigen want dan loopt 3 kwart er al gewoon weer uit... X( En wat ik al meer gelezen had is mij ook overkomen... het werd een smeerboel.

Ik heb nog wel regelmatig(ook met spareribs soms) dat wanneer je vlees er uit moet halen om te moppen of wat dan ook dat wanneer je daarmee klaar bent en alles weer op zijn plek lig dat de temperatuur als een gek om hoog schiet en dat je dan alle zeilen bij moet zetten om deze weer naar beneden te krijgen en dan ook niet te laag.... Heeft hier iemand nog tips voor??

 
Prima run, hopelijk gefeliciteerd met je sticker!
 
siempie zei:
Ik heb nog wel regelmatig(ook met spareribs soms) dat wanneer je vlees er uit moet halen om te moppen of wat dan ook dat wanneer je daarmee klaar bent en alles weer op zijn plek lig dat de temperatuur als een gek om hoog schiet en dat je dan alle zeilen bij moet zetten om deze weer naar beneden te krijgen en dan ook niet te laag.... Heeft hier iemand nog tips voor??

Ik ben niet de meest ervaren WSM gebruiker (nog niet )  maar het lijkt erop dat het een beetje helpt om het deksel er rustig af te tillen in plaats van "hoppa".
Verder laat ik de WSM tot nu toe maar gewoon overshooten, duurt niet al te lang voor ie weer normaal is (tenminste, tot nu toe nog niet, bij mij).

Verder nog een tip, maar die moet een echte q-er even beamen of ontkrachten voor er ongelukken gebeuren... Heb ooit iemand extra (koud) water toe zien voegen aan de waterpan (met een gieter) om de temperatuur naar beneden te krijgen, leek te werken,  maar heb er zelf geen ervaring mee.
 
dennis zei:
siempie zei:
Ik heb nog wel regelmatig(ook met spareribs soms) dat wanneer je vlees er uit moet halen om te moppen of wat dan ook dat wanneer je daarmee klaar bent en alles weer op zijn plek lig dat de temperatuur als een gek om hoog schiet en dat je dan alle zeilen bij moet zetten om deze weer naar beneden te krijgen en dan ook niet te laag.... Heeft hier iemand nog tips voor??

Ik ben niet de meest ervaren WSM gebruiker (nog niet )  maar het lijkt erop dat het een beetje helpt om het deksel er rustig af te tillen in plaats van "hoppa".
Verder laat ik de WSM tot nu toe maar gewoon overshooten, duurt niet al te lang voor ie weer normaal is (tenminste, tot nu toe nog niet, bij mij).

Verder nog een tip, maar die moet een echte q-er even beamen of ontkrachten voor er ongelukken gebeuren... Heb ooit iemand extra (koud) water toe zien voegen aan de waterpan (met een gieter) om de temperatuur naar beneden te krijgen, leek te werken,  maar heb er zelf geen ervaring mee.

ja klopt, heb ik ook al eens gedaan(extra water). en dat helpt wel alleen nadeel is dat als je een redelijk hoge temperatuur wil dat het dan weer lang duurt voordat deze op temperatuur is....
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Om een overshoot te voorkomen; voordat je het deksel voorzichtig opent, schuiven onder dicht. Zo voorkom je dat er ineens veel zuurstof bij je kolen komt.
Deksel niet te lang eraf laten tijdens moppen, glazen of inpakken. Als je denkt dat het te lang gaat duren kun je beter het vlees naar een werktafel verplaatsen
 
lekker hoor. ziet er goed uit.


Ceriel +1
zo doe ik het ook. werkt goed.
en een beetje overshoot heb je altijd, maar dat komt vanzelf goed. niets aan doen
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Wauw mooie run! Gefeliciteerd met je varken! Ziet er super uit :)
 
siempie zei:
iemand ervaring met deze injectiespuit....????

Ja, ik heb ongeveer dezelfde zo te zien, en velen met mij denk ik.


Je doelt hier op?
siempie zei:
Het was hartstikke leuk om te doen echter vond ik de injector maar een waardeloos ding.. je kunt hem geen eens vol zuigen want dan loopt 3 kwart er al gewoon weer uit... X( En wat ik al meer gelezen had is mij ook overkomen... het werd een smeerboel.

Waar loopt het er na/tijdens het volzuigen uit? Is mij nog nooit overkomen.
Zit de afdichting op de zuiger wel goed?
 
Als ik hem vol zuig en niks doe loopt er al 3 kwart uit. ... Volgens mij zat alles goed
 
Dan zou ik even checken of je injector heel is. Want als je hem vol zuigt cre?er je in principe een vacu?m en dan zou het er niet zo uit mogen lopen.
 
Lowietje72 zei:
Dan zou ik even checken of je injector heel is. Want als je hem vol zuigt cre?er je in principe een vacu?m en dan zou het er niet zo uit mogen lopen.

ja dat vond ik dus ook al gek.......
 
Ziet er super uit, dat moet gesmaakt hebben!
 
lekker hoor, gefeliciteerd met je knor
 
Lekker hoor! Gefeliciteerd met je knor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan