BasBQ
Beef en Steak

Pork rack (en forel, kip en sauzen)

 

de loc

Vuurmaker
Berichten
55
Hallo B-)
Met het prachtige weer gister de offset aangestoken.
20140420_130923_zpsvec3tgrl.jpg~original

Pork rack was het hoofd menu. 2,5 kilo schoon aan de haak de avond te voren in de marinade.
(inspiratie van http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/easter-pork-rib-roast/)
20140516_224402_zpsfski1hyc.jpg~original

De marinade gevijzelde, peper, zout, rozemarijn, salie en olijfolie. Eerst het vet ingesneden (net niet in het vlees) en daarna de marinade erop en in een vrieszak in de koeling een nachtje
20140516_224223_zps4x4rvwzn.jpg~original

20140516_225223_zps8fdhmhyg.jpg~original

Uurtje voor hij op de offset ging even op kamertemperatuur laten komen
BBQ aan en rond de 110C gehouden.
En gerookt met appelhout.
Runderworstjes voor de snelle trek ;)
20140517_164217_zps0mulms8f.jpg~original

Na een uur of 4,5 a 5 was de kerntemperatuur 56C en heb ik hem in aluminiumfolie gewikkeld
20140517_191057_zpshc0wfcl3.jpg~original

20140517_191106_zps1epgv0zs.jpg~original

Daarna uitpakken en aansnijden :-*
IMG_20140517_191649_zpst77ot0iz.jpg~original

Het was heerlijk sappig en ik had er nog 2 sauzen bijgemaakt.
De marinade was door het hele vlees getrokken.
Eigenlijk was er geen saus bij nodig!
Ik had er wel 2 gemaakt
http://www.southerndutchbbq.com/carolina-mustard-sauce/
Ik vond hem ietsje te zuur/azijnerig. Extra zoet toegevoegd en toen was ie perfect.
Na een nachtje trekken nog beter!
http://www.southerndutchbbq.com/hot-mango-lime-bbq-sauce/
Bij deze vond ik de ketchup te overheersend.
Volgende dag nog steeds en een extra mango gehaald. extra peppertjes en perfect.

Wat betreft de sauzen geleerd niet alles tegelijk toe te voegen.
Begin met de basis smaken en voeg azijn/ketchup gedoseerd toe tot ie lekker is.
Blijven proeven  :D

Daarnaast had ik nog kipfilet gerookt ingewikkeld in spek.
http://www.southerndutchbbq.com/buttermilk-brined-chicken/
Peppers door de karnemelk gedaan en zonder rub in de spek.
Heerlijk met de mangosaus!
Volgens hetzelfde recept door de karnemelk rozemarijn & salie gedaan. Deze filetjes gerookt voor op brood en door de salade de komende week

En...
Nog een paar forellen erop. Bereid door een vriend in een zoutbad.
Wou de foto er toch nog ff bij doen  ;)
20140517_195834_zpswf9hongs.jpg~original

FB_IMG_14003499871741369_zpswlgjq6xi.jpg~original


Het was een topdag! Heerlijk gegeten en tijdens het roken genoten van goed gezelschap, lekkere drankjes en de zon.

Als je vragen/opmerkingen/tips hebt, hoor ik ze graag!

Veel BBQ plezier allemaal!
 
mooi hoor, jullie zullen gesmuld hebben
 
Mooi gedaan! Forel liggend gerookt of heb je hem in de toren gerookt. Dat laatste bevalt mij erg goed!

Mooie smoker btw!
 
Lekker hoor!!
 
Smokey89 zei:
Mooi gedaan! Forel liggend gerookt of heb je hem in de toren gerookt. Dat laatste bevalt mij erg goed!

Mooie smoker btw!

De forel liggend gerookt inderdaad. In de toren waar ik 2 roosters heb.
Had ze eerst boven de kip omdat het daar wat koeler is.
Echter lekten ze een beetje, dus de kip naar boven gedaan.
Aanrader! de forel was echt heerlijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan