2x bot er uit 3 weken dry cure
1x bot er uit
2 met bot
iets meer dan 4 kg per stuk, vel er afgehaald en gedroogd voor de honden, de 3 botten ook voor de honden.
1 gepekelde en 1 met alleen wat rub voor ons zelf, de rest voor familie en vrienden.
2kg goedkope biefstuk een paar dagen in de vacuum met kruiden voor rosbief, welke eigenlijk was bedoelt voor de sous-vide, er ook maar bij.
Ik had ook een rooster vol met kippenpoten er in gepropt maar daardoor kon de warmte niet goed verspreiden, dus een paar pootjes iets te warm.....
Totaal zo'n 11 uur/ 220F met combinatie van briketten en hout (oak staves, kersen, appel)
Best lang om de smoker op temperatuur te houden en ook eigenlijk te vol om een goed oogje te houden op de verschillende stukken.
De kip ging dus te hard en biefstuk ging ook te snel naar 145F, maar later bleek dat dat de kant was van de thermometer en de andere kant was wat koeler en nog iets rood, wat wij lekkerder vinden.
Ik gebruik ook af en toe een lasdeken welke iets helpt tegen warmte verlies en welke iets helpt om de temperatuur te stabiliseren.
Ik probeer meestal inderdaad dingen te combineren en dan in te vriezen of voor vrienden, etc, maar dit was toch iets te veel van het goede!
De smaak van alles is ondanks alles erg ok.
1x bot er uit
2 met bot
iets meer dan 4 kg per stuk, vel er afgehaald en gedroogd voor de honden, de 3 botten ook voor de honden.
1 gepekelde en 1 met alleen wat rub voor ons zelf, de rest voor familie en vrienden.
2kg goedkope biefstuk een paar dagen in de vacuum met kruiden voor rosbief, welke eigenlijk was bedoelt voor de sous-vide, er ook maar bij.
Ik had ook een rooster vol met kippenpoten er in gepropt maar daardoor kon de warmte niet goed verspreiden, dus een paar pootjes iets te warm.....
Totaal zo'n 11 uur/ 220F met combinatie van briketten en hout (oak staves, kersen, appel)
Best lang om de smoker op temperatuur te houden en ook eigenlijk te vol om een goed oogje te houden op de verschillende stukken.
De kip ging dus te hard en biefstuk ging ook te snel naar 145F, maar later bleek dat dat de kant was van de thermometer en de andere kant was wat koeler en nog iets rood, wat wij lekkerder vinden.
Ik gebruik ook af en toe een lasdeken welke iets helpt tegen warmte verlies en welke iets helpt om de temperatuur te stabiliseren.
Ik probeer meestal inderdaad dingen te combineren en dan in te vriezen of voor vrienden, etc, maar dit was toch iets te veel van het goede!
De smaak van alles is ondanks alles erg ok.