- Berichten
- 1.437
Vandaag stonden er spiezen op het menu van varkensspiering gebraad. De nieuwste aankoop, de Letzq Tandoorset, moest getest worden.
Gisterochtend het vlees al versneden en vermengd met arachideolie en een kebab kruidenmix. Deze vervolgens vacuüm getrokken en ongeveer 24u laten intrekken in de koelkast.
Vandaag een rode paprika en een ui versneden en dan kon het maken van de spiezen beginnen.
De Q werd aangestoken en opgestookt tot rond de 150⁰
De restjes van de paprika en de ui werden fijn gehakt en samen met wat quorn, passata en wat kruiden verwerkt tot een vulling voor puntpaprika.
Wanneer de Q op 150⁰ zat, werd het tijd om de topvent te verwijderen en de tandoor ring te plaatsen en de spiezen te plaatsen.
Voor de zekerheid en het gemak in een stukje vlees een probe geplaatst om de garing kunnen op te volgen.
Bij een kerntemperatuur van 68⁰ werden de spiezen van de Q gehaald. Ze waren mooi egaal gegaard.
Met wat rijst, de gevulde puntpaprika, een beetje chipotlesaus en de heerlijke spies, hadden we weer een fantastische maaltijd.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Gisterochtend het vlees al versneden en vermengd met arachideolie en een kebab kruidenmix. Deze vervolgens vacuüm getrokken en ongeveer 24u laten intrekken in de koelkast.


Vandaag een rode paprika en een ui versneden en dan kon het maken van de spiezen beginnen.

De Q werd aangestoken en opgestookt tot rond de 150⁰
De restjes van de paprika en de ui werden fijn gehakt en samen met wat quorn, passata en wat kruiden verwerkt tot een vulling voor puntpaprika.
Wanneer de Q op 150⁰ zat, werd het tijd om de topvent te verwijderen en de tandoor ring te plaatsen en de spiezen te plaatsen.

Voor de zekerheid en het gemak in een stukje vlees een probe geplaatst om de garing kunnen op te volgen.
Bij een kerntemperatuur van 68⁰ werden de spiezen van de Q gehaald. Ze waren mooi egaal gegaard.

Met wat rijst, de gevulde puntpaprika, een beetje chipotlesaus en de heerlijke spies, hadden we weer een fantastische maaltijd.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk