BasBQ
Beef en Steak

Pork belly burnt ends

Joramkuijvenhoven

Sprokkelaar
Berichten
25
Het was vandaag weer zo ver, tijd om de Q aan te steken. Vandaag het ik buikspek gemaakt maar dan net even anders.
Eerst drie dagen in de droge pekel, en daarna op de rokende Q tot 80 graden.
Toen in mooie blokjes gesneden, een dry rub gegeven en nog een uurtje op de Q.
In een zoete saus het laatste uur burnt gemaakt, en smullen maar
045ca6f89a5681f89456e1f99b79cdca.jpg
0b7534c2b8b9d57f3d3f29e82a626ff0.jpg
c75f58772875ee163b1ee03608fe2165.jpg
857b12bd23ae794b31dd1b3658079247.jpg
9455ede64934ac9690fa38723e34daa5.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat ziet er superlekker uit. Dit weekend ben ik ook aan de slag gegaan met buikspek. Erg lekker allemaal, maar deze zet ik ook om mijn todo. Nog iets speciaals met je pekel gedaan?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Nee helft zout helft bruine suiker, niet teveel anders ga je er zo een droge mond van krijgen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
jaja al die burnt ends mmmmmm en wat ziet het er weer lekker uit en leuk bijgerecht zie ik. Lekker hoor.

groet Marcel B-)
 
We hadden hetzelfde plan vandaag, zie ik :)

Ik ga een volgende keer ook eens zouten en pas snijden nadat kerntemperatuur bereikt is.
Ben benieuwd naar dat resultaat.

Ziet er lekker uit!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lust ik wel!
 
Terug
Bovenaan Onderaan