Vandaag aan de slag geweest met buikspek, ik had dit al eens op YouTube langs zien komen en vond het tijd om dit eens zelf te maken.
Buikspek in blokken snijden, licht in oli?n en in de rub zetten, 3 uur op de Q bij 120 gr met wat rookhout.
Na 3 uur het spek in een bak doen en een cup opgewarmde bbq saus eroverheen gieten, afdekken met alu folie en weer 1,5 uur terug zetten.
Na 1,5 uur de folie eraf en nog zo'n 20 minuten de saus laten indikken.
Smaakt erg lekker icm wat atjar of ander zuur.
Hier de plaatjes!
Prettig weekend
Arnoud
Buikspek in blokken snijden, licht in oli?n en in de rub zetten, 3 uur op de Q bij 120 gr met wat rookhout.
Na 3 uur het spek in een bak doen en een cup opgewarmde bbq saus eroverheen gieten, afdekken met alu folie en weer 1,5 uur terug zetten.
Na 1,5 uur de folie eraf en nog zo'n 20 minuten de saus laten indikken.
Smaakt erg lekker icm wat atjar of ander zuur.
Hier de plaatjes!









Prettig weekend
Arnoud