Beef en Steak

Pork Belly Burnt Ends & Spareribs

 
 

Salademan

Kooltjesharker
Berichten
240
Ik had nog een kilo buikspek in de vriezer en omdat het buikspek de vorige keer in zijn geheel geen succes was (te vet en zacht), deze keer voor burnt ends gekozen. Wàt een wereld van verschil! Maar dat wist ik vooraf nog niet dus voor de zekerheid wat ribs erbij gemaakt als back-up plan. De ribs tot nu toe steeds op appelbasis gemaakt (chunks en sap), nu op basis van kersen (chunks en cherry coke).
Meteen een mooie gelegenheid om de afgelopen week aangeschafte one minute lighter te proberen

De buik:
0e024ba4b0fb301b333edf6292a4f21a.jpg


Voorbereid (even een nachtje trekken):
38877c6385329c408a36c00419381886.jpg


2a318fefa93abcffc4b3d7248b57bdff.jpg


De one minute lighter is me een prachtapparaat, het aansteken stelt zo ook niks meer voor en alles lekker snel op 115C.
2df5df4734d91775578b9833a10847a8.jpg


De ribben hebben er even een uurtje alleen opgelegen maar daarna werd het een gezellige bende op het rooster:
d69925798fc44c411f76f6a8b50e40c4.jpg


Tjah:
3efcdf328cf38ff3f58e03e76a771074.jpg


Ook wat vitamines voor de kinderen en dan meteen maar even gluren:
44ac07d61986fc9a979f0522c167a575.jpg


Uiteindelijk weer een heerlijk maal op tafel! De burnt ends waren echt lekker, veel beter dan vooraf gedacht. Vind het wel meer een bij dan hoofdgerecht dus de ribs waren geen overbodige luxe. Op kersenbasis veel absoluut niet tegen. De rooksmaak was mooi aanwezig .

Het was wel wat veel dus een mooie late night snack over
b4814b7649fa559e5400d69ccb01081b.jpg


4ffbbf2f14296dea98c5363f3456bbb1.jpg


Yummie!
 
Heerlijk ribbels spek en vooruit wat groente


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Had graag aangeschoven. Wat een heerlijke dingen allemaal.
Lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan