Beef en Steak

Porchetta

 

RuwePit

Sprokkelaar
Berichten
37
M’n eerste porchetta.
Nachtje in de baking-soda met zout.
Daarna rub gemaakt van roosmarijn, tijm, basilicum, salie, sinaasappel rasp, citroen rasp, peper en zout.
Buikspek gevlinderd en dubbel ingesmeerd met olijfolie en de rub.
Vastgebonden en tot 70’ kerntemperatuur laten komen op 130’ indirect. Blokje kersenhout erbij.
Toen de kerntemperatuur bereikt was nog even op hoge temperatuur geprobeerd krokante buitenkant te krijgen. Dat is maar deels gelukt.
Op een ciabatta met rucola, mozzarella en tomaat. Het was heerlijk!

IMG_6339.jpeg


IMG_6340.jpeg


IMG_6342.jpeg


IMG_6344.jpeg
 
Het ziet er prachtig uit.

Toch mis ik een foto van het gerecht op de barbecue, iets wat in het low and slow deel en high and fast wel vereist is.
Zonder zo’n foto past dit draadje beter in de rookkamer. Zal hem voor je verplaatsen.
 
Dit als lunch! 😋
 
Ziet er erg lekker uit, enig idee waarom het niet lukte om de zwoerd helemaal goed te krijgen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan