- Berichten
- 4.946
Ik heb al een tijdje een spit voor Mn weber in huis. Het werd onderhand wel eens tijd dat ie gebruikt ging worden.
Sinds ik dat ding heb wil ik Porchetta maken. Maar mijn vrouw had geen zin in buikspek. Vind ze te vet. Dan maar procureur gepakt. Ik had in het archief gezien dat Mike v R het ook al eens gemaakt had met procureur. Dus dat moet wel goed zitten.
Ik heb verder het recept van Mele Best gebruikt. Met als toevoeging wat Parmaham.
Hierbij wat foto?s
Procureur gevlinderd. Vervolgens vullen met de verse kruiden.
Dan de boel mooi oprollen en inbinden. Kan ie lekker bij de biertjes gaan chillen in de koeling.
Rond 1430u was de BBQ mooi op temperatuur(150-170gr). Kon de rollade aan het spit en op de BBQ. Beetje kersenhout er bij voor wat rook.
Na ongeveer 3u draaien was de kern 72gr. Mooi gaar. En kon de motor uit en de ?Porchetta? er af. Even 15min laten rusten onder de folie. Om vervolgens aangesneden te worden. Helaas geen foto?s van het complete bord. We hadden er nog roseval aardappeltjes en gegrilde groentes bij.
Het was een geweldige ervaring om met een rotisserie te werken. Het vlees was geweldig lekker. Heerlijk mals. En lekker gekruid en mooi egaal gegaard. Ik kijk al uit naar een volgend gerecht van de rotisserie
Bedankt voor het kijken
Bram.
Sinds ik dat ding heb wil ik Porchetta maken. Maar mijn vrouw had geen zin in buikspek. Vind ze te vet. Dan maar procureur gepakt. Ik had in het archief gezien dat Mike v R het ook al eens gemaakt had met procureur. Dus dat moet wel goed zitten.
Ik heb verder het recept van Mele Best gebruikt. Met als toevoeging wat Parmaham.
Hierbij wat foto?s

Procureur gevlinderd. Vervolgens vullen met de verse kruiden.




Dan de boel mooi oprollen en inbinden. Kan ie lekker bij de biertjes gaan chillen in de koeling.


Rond 1430u was de BBQ mooi op temperatuur(150-170gr). Kon de rollade aan het spit en op de BBQ. Beetje kersenhout er bij voor wat rook.





Na ongeveer 3u draaien was de kern 72gr. Mooi gaar. En kon de motor uit en de ?Porchetta? er af. Even 15min laten rusten onder de folie. Om vervolgens aangesneden te worden. Helaas geen foto?s van het complete bord. We hadden er nog roseval aardappeltjes en gegrilde groentes bij.

Het was een geweldige ervaring om met een rotisserie te werken. Het vlees was geweldig lekker. Heerlijk mals. En lekker gekruid en mooi egaal gegaard. Ik kijk al uit naar een volgend gerecht van de rotisserie

Bedankt voor het kijken
Bram.