En dat is het allemaal gelukt... min of meer
Zo wie zo de spulletjes halen en het vlinderen van het vlees was leukl om te doen. Even een rollade knoop leren en alles een nacht in de koelkast. Even stoeien met tips van forumleden over de juiste set-up van de Joe en gaan. Ik was uitgegaan van 4-5 uur maar de Meater+ gaf al snel aan dat het met 2-3 uur klaar zou zijn naar 75 graden kern temp.
Ik had de dome temperatuur op 150 graden en de Meater+ gaf rond de 110 aan.
Het eind restulaat was redelijk.. een 6plus. De buitenkant was toch te hard gegaan en was zoals je vroeger een speklapje op de bbq had
Knapperig maar beetje verbrande smaak. Binnenkant was kruidig genoeg. Maar de geel/ oranje gekleurde buitenkant was er niet en ook niet zo krokant als op menig filmpje te zien is
Ik vond het een leuk experiment en ga het zeker nog een keer proberen zoals Bubbeltje dat heeft gedaan. En dan meteen met een stuk van ruim 1 kilo ipv 2.5
Qua beleving net aan een voldoende... maar dat komt mss ook door een onrustig verloop van het hele proces wat net iets anders liep dan ik in mijn hoofd had.
Waar het nu "fout" is gegaan weet ik niet zo goed. Het is me niet duidelijk of de knapperige buitenkant nu komt door of het lange bereiden op een lage temperatuur of het `'hard" afgrillen aan het eind.
Zeker een lekker combi bij pasta met home made pesto
Thxs voor alle input en fijn weekend...
Zondag Gyros op programma.. omdat we toch lekker met het spit in de weer zijn