- Berichten
- 121
Ha mede fanaten,
Met vrienden bij elkaar komen en bbqen, drankje erbij, kids lekker aan het spelen blijft iets wat ik toch wel erg mooi vind! En wat gaan we dan maken? Inspiratie genoeg hier op het forum…
Na wat mooie verhalen gelezen te hebben moest hij er toch eens komen: een mooie porchetta! In mijn geval van de Weber, zonder spit!
Allereerst een mooi stuk buikspek gehaald, dit x bij v/d Valk in Voorschoten. Ze hebben daar een versmarkt met een flinke slagerij, visafdeling en diverse kazen, noten en verse groenten. Erg leuk om hier langs te gaan, voor de portemonnee iets minder want wanneer stop je met kopen/teveel mee te nemen?
Allereerst aardig wat youtubefilmpjes en zoals gezegd hier op het forum gekeken voor inspiratie.
Stuk buikspek eerst een goede 24 uur onafgedekt in de koelkast gehad zodat zwoerd goed droog kon worden en we (hopelijk) een echte knapperige buitenkant zouden hebben. Uiteraard ons hoofddoel van de bereiding!
Vervolgens de kruiden als vulling en hem daarna opgerold.
Bbq opgestookt naar indirect en daar zat hij met beide kolenmandjes vol op 225 graden. Daarna mocht hij erop. Ff een biertje om dit alvast te vieren!
Uurtje later begon hij al lekker te kleuren, en het begint zeker al goed te geuren. Leuk als het gaat zoals je het in je hoofd hebt. Even prikken maar uiteraard nog lang niet klaar. Zat nu iets onder de 60 graden en we gingen voor 85, nog maar een drankje dan. Roostertemperatuur zakte wel wat naar 180 graden maar dat vonden we prima, zou dan iets enkel iets langer duren.
Een uur en een kwartier later tikte hij dan de 85 aan. Zwoerd was lekker crispy en de kleur ook top! Precies zoals we wilden!
En dan het aansnijden. Foto niet al te best, smaak des te meer. Zeker voor herhaling vatbaar, volgende keer eens een andere vulling proberen. He wat naar, moet ik het nog eens maken! En het volgende etentje is alweer gepland dus dat wordt weer het forum afstruinen en inspiratie opdoen. Heerlijke hobby blijft het toch. Fijne zondag allen!
Met vrienden bij elkaar komen en bbqen, drankje erbij, kids lekker aan het spelen blijft iets wat ik toch wel erg mooi vind! En wat gaan we dan maken? Inspiratie genoeg hier op het forum…
Na wat mooie verhalen gelezen te hebben moest hij er toch eens komen: een mooie porchetta! In mijn geval van de Weber, zonder spit!
Allereerst een mooi stuk buikspek gehaald, dit x bij v/d Valk in Voorschoten. Ze hebben daar een versmarkt met een flinke slagerij, visafdeling en diverse kazen, noten en verse groenten. Erg leuk om hier langs te gaan, voor de portemonnee iets minder want wanneer stop je met kopen/teveel mee te nemen?
Allereerst aardig wat youtubefilmpjes en zoals gezegd hier op het forum gekeken voor inspiratie.
Stuk buikspek eerst een goede 24 uur onafgedekt in de koelkast gehad zodat zwoerd goed droog kon worden en we (hopelijk) een echte knapperige buitenkant zouden hebben. Uiteraard ons hoofddoel van de bereiding!
Vervolgens de kruiden als vulling en hem daarna opgerold.
Bbq opgestookt naar indirect en daar zat hij met beide kolenmandjes vol op 225 graden. Daarna mocht hij erop. Ff een biertje om dit alvast te vieren!
Uurtje later begon hij al lekker te kleuren, en het begint zeker al goed te geuren. Leuk als het gaat zoals je het in je hoofd hebt. Even prikken maar uiteraard nog lang niet klaar. Zat nu iets onder de 60 graden en we gingen voor 85, nog maar een drankje dan. Roostertemperatuur zakte wel wat naar 180 graden maar dat vonden we prima, zou dan iets enkel iets langer duren.
Een uur en een kwartier later tikte hij dan de 85 aan. Zwoerd was lekker crispy en de kleur ook top! Precies zoals we wilden!
En dan het aansnijden. Foto niet al te best, smaak des te meer. Zeker voor herhaling vatbaar, volgende keer eens een andere vulling proberen. He wat naar, moet ik het nog eens maken! En het volgende etentje is alweer gepland dus dat wordt weer het forum afstruinen en inspiratie opdoen. Heerlijke hobby blijft het toch. Fijne zondag allen!
Laatst bewerkt: