BasBQ
Beef en Steak

Porc Steaks & Hasselbacks

 
 

Ericamado

Pitmaster
Berichten
607
Afgelopen week zag ik bij Sligro porc steaks die ik niet kon laten liggen en gisteren was het uiteraard fantastisch BBQ-weer, dus aan de slag ermee!

Eerst de steaks een paar uur in bourbon gelegd.

IMG_029021 (Klein).JPG


Ondertussen heeft mijn vrouw de Hasselbacks (zij verdient de credits ;)) gemaakt.

IMG_029024 (Klein).JPG


Van zoete en gewone aardappelen.

Begin van de avond de kamado aangestoken en besloten om eindelijk de speksteen te ontmaagden met de porc steaks. Deze dus er meteen na het opwarmen tegelijk met de Hasselbacks op het rooster gelegd.

IMG_029025 (Klein).JPG


Na ongeveer een uur met ruim 200°C waren de Hasselbacks klaar en was ook de spekteen met ±280°C klaar voor de steaks.

IMG_029030 (Klein).JPG


De steaks had ik na droogdeppen ingesmeerd met Noskos rub voor steaks en zo op de spekteen gelegd. Net voordat ze klaar waren bij kerntemperatuur ±55°C nog even voorzien van een laagje mayonaise gemengd met Noskos BBQ-saus met dit resultaat:

IMG_029032 (Klein).JPG


..... en toen konden we ons niet meer beheersen, dus helaas geen foto van de aangesneden steak ;)

IMG_029033 (Klein).JPG
 
Laatst bewerkt:
Lekker zeg!
 
Heerlijk, heb hier nog een speksteen liggen….. ongebruikt #maardatgaatnietlangduren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan