- Berichten
- 651
Afgelopen week zag ik bij Sligro porc steaks die ik niet kon laten liggen en gisteren was het uiteraard fantastisch BBQ-weer, dus aan de slag ermee!
Eerst de steaks een paar uur in bourbon gelegd.
Ondertussen heeft mijn vrouw de Hasselbacks (zij verdient de credits
) gemaakt.
Van zoete en gewone aardappelen.
Begin van de avond de kamado aangestoken en besloten om eindelijk de speksteen te ontmaagden met de porc steaks. Deze dus er meteen na het opwarmen tegelijk met de Hasselbacks op het rooster gelegd.
Na ongeveer een uur met ruim 200°C waren de Hasselbacks klaar en was ook de spekteen met ±280°C klaar voor de steaks.
De steaks had ik na droogdeppen ingesmeerd met Noskos rub voor steaks en zo op de spekteen gelegd. Net voordat ze klaar waren bij kerntemperatuur ±55°C nog even voorzien van een laagje mayonaise gemengd met Noskos BBQ-saus met dit resultaat:
..... en toen konden we ons niet meer beheersen, dus helaas geen foto van de aangesneden steak![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Eerst de steaks een paar uur in bourbon gelegd.
Ondertussen heeft mijn vrouw de Hasselbacks (zij verdient de credits
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Van zoete en gewone aardappelen.
Begin van de avond de kamado aangestoken en besloten om eindelijk de speksteen te ontmaagden met de porc steaks. Deze dus er meteen na het opwarmen tegelijk met de Hasselbacks op het rooster gelegd.
Na ongeveer een uur met ruim 200°C waren de Hasselbacks klaar en was ook de spekteen met ±280°C klaar voor de steaks.
De steaks had ik na droogdeppen ingesmeerd met Noskos rub voor steaks en zo op de spekteen gelegd. Net voordat ze klaar waren bij kerntemperatuur ±55°C nog even voorzien van een laagje mayonaise gemengd met Noskos BBQ-saus met dit resultaat:
..... en toen konden we ons niet meer beheersen, dus helaas geen foto van de aangesneden steak
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Laatst bewerkt: