Vandaag van mijn fooi oa. een mooie dutch oven voor de grill guru gehaald bij de hornbach en gelijk maar ingewijd.
Herfst, dus tijd voor pompoensoep, heerlijk!
3kg pompoen (fles, hokkaido, muskaat, kan allemaal maar Hokkaido vind ik het lekkerst en hoeft niet geschild te worden)
2 el wokolie
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook
2 tl kurkuma
Scheutje medium dry sherry
3 tl tabasco
2 tl sambal badjak
4 kippenbouillonblokjes
2 el sojasaus
(Zee) zout naar smaak
Vers gekneusde zwarte peper
Bbq aansteken, indirect 180°C
Pompoen ontdoen van zaden en in grote stukken snijden.
Beetje wokolie erover en even husselen
Pompoen op de bbq, lekker roosteren tot gaar.
Ondertussen ui en knoflook snipperen
Ui en knoflook aanzweten in 1 el wokolie, kurkuma erbij, 1 minuut meebakken (voor de vakidioten: myoteren )
Afblussen met sherry en grotendeels laten verdampen.
Pompoen in de pan, water erbij totdat de stukken net onder staan, de rest van de ingrediënten toevoegen, behalve de room en zachtjes door laten koken totdat de pompoen uit elkaar begint te vallen.
Staafmixer erin om glad te maken, room toevoegen, afsmaken en eten maar!
Heerlijk met krokant gebakken rookworst erin, beetje creme fraiche, bosuitje.
Eet smakelijk
Laatst bewerkt door een moderator: