Beef en Steak

Plakkend rooster.

Lauran

Vuurmaker
Berichten
70
Weet niet of ik het in dit topic mag vragen maar stel hem wel.
Als ik wat bereid op mijn Patton blijft het vlees aan het RVS rooster plakken.
Eerste keer was een T-Bone, toen kipkluifjes en vandaag heb ik buikspek gebakken. Toen ik deze nog even een knapperige korst wilde grillen bleef de korst ook weer plakken terwijl het rooster al helemaal vet was.
Iemand een idee wat ik fout doe of een tip hoe ik dit in het vervolg kan voorkomen.
Groetjes Lauran
 
Vaak als het blijft plakken heeft het nog niet lang genoeg gelegen of is het rooster niet goed op temperatuur. Eventjes wachten en het komt weer los
 
Langer laten liggen dan laat het vanzelf los.

Dit is een vraag die passen het best in de rookkamer. De boekenplank is voor recensies van boeken 😉
 
Welk rooster gebruik je?
Indien gietijzer, ff rooster goed searen
Vergeet niet je vlees te bestrijken met olijfolie voor je het op het rooster legt.
En dan, wat Frits zegt.
Succes
 
Misschien te kort erop?
Borstel voor en na sessie het rooster, evt na laatste sessie borstelen beetje bakspray erop.
 
Terug
Bovenaan Onderaan