BasBQ
Beef en Steak

Pizzasteen

B

bartb112

Gast
Deze steen heb ik deze week op de kop kunnen tikken, een Chamotte steen ook wel gebruikt in broodovens en pizza ovens.
Deze is 30x30x3 cm best wel dik maar houd de hitte goed vast en verdeeld het gelijkmatig door de hele steen.
10247220_510098142452661_503405509018209187_n.jpg


Nadat ik de mijn briketten vol gas heb aangestoken met mijn campingbrander van de Action, in de firestarter.
De briketten onder de steen geplaatst. De volgende pizza bak ronde doe ik een dubbele hoeveelheid briketten aan voor nog meer hitte.
In een periode van 30 min steen op 250 graden, bij de 2de pizza steen zelfs al 315 graden.
Werkt als een speer in 3-4 min de pizza klaar.
10302690_511039815691827_1391258386773677593_n.jpg



 
hoe meet je de hitte van de steen dan als ik vragen mag?
 
Infrarood laser thermometer, een voltcraft ir-360
Meet van -50 tot +550 graden.
 
dat doe je goed  ;)
 
Waar heb je die steen vandaan? Ik zoek er ook nog zo een voor in de oven.
 
dat is geen geld. Die ga ik op mijn lijst zetten.  thx!
 
Terug
Bovenaan Onderaan