Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volgens het recept was dat niet nodig.... Maar ik ga het zien morgenAls de bakjes vooraf met olijfolie zijn ingesmeerd zal dat niet gebeuren. Ik laat mijn deeg ook altijd op deze manier rijzen en dat werkt perfect.
Als ik je kon zoenen had ik het gedaan Dit recept aangehouden en ze zijn fantastisch gelukt!Beter deeg maken. Je deeg is te vochtig of je saus te vroeg erop, waardoor deze vochtig wordt. Als bloem op de schep kun je maïsmeel gebruiken. Als je deeg goed is hoeft dat zelfs niet. Check dit maar eens:
Verder ziet ie er trouwens heerlijk uit.
Thanks ik ga even zoeken op de naam. Ik was ook erg bang om na het stretchen het deeg te verkloten dus misschien daar te voorzichtig mee geweest. Ik merkte bij de tweede pizza al dat je er meer mee kan dan je denkt. Vaak ben je te bang heOp de bovenkant afkloppen zou ik zeggen, wil je dit simpel doen: effe op de vuisten draaien
Anders eens een paar video's bekijken van Vito Iacopelli, die heeft vast wel een video staan over stretchen en hoe je dat best doet
Ik gebruik eerst bloem en voor ik hem dan terug op de onderkant leg gooi ik er vlug nog wat semolina tussen, maar ik heb al een tijdje echt geen problemen meer met opscheppen, het is ook wat techniek en genoeg bloem gebruiken
Ik gebruik wel zo een ooni schep met gaten in, en zeker niet vergeten: 2 scheppen !
1ntje om ze erin te steken
een andere om ze te draaien eruit te halen
Als je maar 1 schep gebruikt, dan kan deze nog wat warm zijn, met als gevolg dat het deeg als misschien sneller gaat plakken
Ik kan me niet voorstellen dat mijn steen te heet was. De dome temperatuur is niet hoger geweest dan 250 graden. Wat ik wel eens heb gelezen is dat als de dome zelf niet heet genoeg is. Dat deze dan te weinig stralings warmte af geeft om de bovenkant te verhitten. Om dit op te lossen plaatsen ze een verhoging onder de pizza steen.Lees hier mee en wil er ook van leren. Ik lees dat je onderkant al snel donker was maar bovenkant niet.
Voor mensen die ook meelezen: mij lijkt dat de pizzasteen dan te heet was en met een vochtige doek er even overheen de oplossing is. Klopt dit?
Toevallig had ik deel 2 ook al gevonden. het oppakken en afkloppen durfde ik niet zo goed omdat ik bang was het deeg te verkloten. Maar ik vermoed dat je er meer mee kan doen dan je denkt.Ziet er al geweldig uit. Inderdaad zoals er gezegd wordt even de maismeel afkloppen. Is wat lekkerder. Ik heb persoonlijk maar één schep. Bij mij werkt dat prima. Wellicht is deel 2 van het filmpje wat?
En die temperatuur kan best hoger. Ik heb hem zeker richting de 350 graden (hoger als het lukt). Het luchtige komt door het stretchen lijkt mij. Hierdoor behoudt het deeg zijn luchtige eigenschap.
Succes met de volgende pizza's!
We zijn een dag verder, zijn ze gelukt?Morgen poging 2. Deeg is klaar en nu "even" 28 uur rijzen. Ik ben heel benieuwd! Deeg is in ieder geval mooi droog en plakte totaal niet aan het aanrecht.
Bekijk bijlage 57151
Top thanks! Dikke kans dat ik die maar even aan ga schaffenAls je kleinere pizza's wilt maken dan zou ik een kleinere bol maken. Dan behoudt je de zelfde bodem. In zijn boek, de pizzabijbel, staan ook meerdere recepten.
Ja zeker! Een paar posts boven je heb ik het resultaat gezet. Lang verhaal kort, ze waren heerlijk maar mogen naar mijn smaak nog wel iets luchtiger.We zijn een dag verder, zijn ze gelukt?