Ik ben een zeikerd met eten, dus de pizza uit de diepvries komt er niet in, alleen die tomatensauce is al genoeg om misselijk van te worden, veeeeeel te zoet. en de bodem.....brrr, ik val er niet voor.
Wij bakken dus al 25 jaar zelf pizza, en zijn nog steeds in opleiding zeg maar. Ik heb afgelopen jaar voor moederdag van Ferrari een pizza*ventje gekocht, die heeft een ingebouwde steen, en word loeiheet.
Maar ik wil je vooral aanraden wat de anderen ook al zeggen hier, ga ermee aan de slag, het kan zijn dat je het gewoon teveel werk vind voor een pizza, en dan zit je met al die spullen.
Begin met goede bloem, probeer aan biergist te komen ( ik ga in mei weer..... en vragen staat vrij he ;-) )
Maak niet de fout teveel beleg erop te doen, en dan kom je al een heel eind. ( onze eerste pizza had een bodem zo dik als 4 boterhammen, en beleg om een weeshuis te voeden, dus het werd een soort hysterische soep met salami, waar de hele straat van kon eten, 25 jaar geleden).
En koop goeie salami, vraag ernaar bij je italiaanse winkeltje. Salami per pizza, die komt in dulce en picante.
Buffelmozarella moet je niet meebakken, dat is zonde, gewone mozarella ( van de koe) is goed genoeg. Als je verse basilicum wil, er pas na het bakken opleggen, de pizza is heet genoeg, want anders ben je de smaak kwijt.
Ff kijken, wat heb ik nog voor tips... Ook lekker, na het bakken de rand besmeren met een beetje olijfolie met verse knoflook.
Of doe dit allemaal niet, neem gewoon salami van de supermarkt, en gemalen kaas uit een zakje, het gaat er uiteindelijk om dat JIJ het lekker vind Ron! En je vrouw natuurlijk ook, dat is ook fijn.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt?