- Berichten
- 197
Ook me laten verleiden tot de pizza wedstrijd, alhoewel dit tot nu toe voor mij vooral een strijd geweest is met het deeg.
Gehoopt op ergens een paar mooie dagen, maar de weergoden zijn blijkbaar zelf op verlof naar de zon.
Beide pizza's zijn met de standaard recepten, passata, hesp, champignon, mozzarella en voor mij nog een beetje coppa erbij. Rucola was ook aanwezig maar tijdens het opruimen viel onze frank...
Begonnen met deeg te maken met de thermomix, vind de deegrecepten tot nu toe ok van hen. Enkel het deeg 3u laten rijzen in plaats van wat ze voorschrijven, 1 uur.
Na 3u zag dit er zo uit.
De bbq klaargezet met rooster, daarop het hitteschild, dit omgekeerd zodat de stenen weer gekuist zijn, propjes aluminium gemaakt waar de pizzasteen komt op te staan.
Temperatuur rond de 280° kunnen houden.
De vrouw des huizes wilde haar eigen pizza maken en heeft deze op een metalen plaat klaargemaakt en zo op de kamado geplaatst.
Ik daarentegen wil altijd proberen om het te doen zoals het hoort, deeg op schep, deep op steen en opscheppen van steen. Dit heb ik nog niet onder de knie, deeg op pizzaschep krijgen is al moeilijk, deeg van de pizzaschep krijgen lukt niet.
Daarom voor een stervorm gegaan
Al bij al tevreden, ga toch een keer semola moeten aanschaffen in de hoop dat het daarmee makkelijker wordt.
En om te eindigen.
Pluspunten:
- Deeg was goed gelukt
- Bodem van pizza had de kleur die ik wou
- Bodem was super krokant
Voor verbetering vatbar:
- Glijmiddel om de deeg van de schep te krijgen.
Gehoopt op ergens een paar mooie dagen, maar de weergoden zijn blijkbaar zelf op verlof naar de zon.
Beide pizza's zijn met de standaard recepten, passata, hesp, champignon, mozzarella en voor mij nog een beetje coppa erbij. Rucola was ook aanwezig maar tijdens het opruimen viel onze frank...
Begonnen met deeg te maken met de thermomix, vind de deegrecepten tot nu toe ok van hen. Enkel het deeg 3u laten rijzen in plaats van wat ze voorschrijven, 1 uur.
Na 3u zag dit er zo uit.
De bbq klaargezet met rooster, daarop het hitteschild, dit omgekeerd zodat de stenen weer gekuist zijn, propjes aluminium gemaakt waar de pizzasteen komt op te staan.
Temperatuur rond de 280° kunnen houden.
De vrouw des huizes wilde haar eigen pizza maken en heeft deze op een metalen plaat klaargemaakt en zo op de kamado geplaatst.
Ik daarentegen wil altijd proberen om het te doen zoals het hoort, deeg op schep, deep op steen en opscheppen van steen. Dit heb ik nog niet onder de knie, deeg op pizzaschep krijgen is al moeilijk, deeg van de pizzaschep krijgen lukt niet.
Daarom voor een stervorm gegaan

Al bij al tevreden, ga toch een keer semola moeten aanschaffen in de hoop dat het daarmee makkelijker wordt.
En om te eindigen.
Pluspunten:
- Deeg was goed gelukt
- Bodem van pizza had de kleur die ik wou
- Bodem was super krokant
Voor verbetering vatbar:
- Glijmiddel om de deeg van de schep te krijgen.