- Berichten
- 39
De pizzasteen komt hier met regelmaat uit de kast, en elke keer dat dit gebeurt, bouw ik de BBQ anders op, om te testen wat de beste resultaten gaat geven.
Zo speel ik onder andere met: locatie, kooltjes/pizzasteen, hoeveelheid houtskool en de temperatuur..
Mijn beste opstelling tot nu: Kooltjes om de char ring heen, en de pizza steen in het midden in het GBS rooster. (zie afbeelding)
De steen en omgevingstemperatuur hebben in deze opstelling de perfecte temperatuur, waardoor zowel de bodem als de toppings op het juiste tempo garen.
Het enige nadeel is dat ik de BBQ niet warmer dan 240 graden gestookt krijg op deze manier.. Op zich prima, maar zo moet een pizza toch wel 12 tot 15 minuten op de BBQ.
Iemand nog tips voor deze opstelling?
Of wellicht eigen leuke opstellingen die je wilt delen?
Zo speel ik onder andere met: locatie, kooltjes/pizzasteen, hoeveelheid houtskool en de temperatuur..
Mijn beste opstelling tot nu: Kooltjes om de char ring heen, en de pizza steen in het midden in het GBS rooster. (zie afbeelding)
De steen en omgevingstemperatuur hebben in deze opstelling de perfecte temperatuur, waardoor zowel de bodem als de toppings op het juiste tempo garen.
Het enige nadeel is dat ik de BBQ niet warmer dan 240 graden gestookt krijg op deze manier.. Op zich prima, maar zo moet een pizza toch wel 12 tot 15 minuten op de BBQ.
Iemand nog tips voor deze opstelling?
Of wellicht eigen leuke opstellingen die je wilt delen?