BasBQ
Beef en Steak

Pizza op de BBQ

Tjande

Tondelzoeker
Berichten
8
Voor vaderdag oa een pizzasteen gekregen en tja, weer een reden om de BBQ aan te steken.

Voor de deeg kochten wij een aantal bollen bij de plaatselijke pizzeria (persoonlijk vinden wij wel één van de betere in ons home-town) en het feestje kon beginnen.

BBQ aangestoken en eerst gewacht met het plaatsen van de pizzasteen. Eenmaal op temperatuur en de pizzasteen ging erop.
Met de tip van Ralph BBQ Tube, heb ik een beetje meel gestrooid op de steen. Zodra de meel bruin werd, was de steen op temperatuur.
Dus de eerste pizza (van de vier) kon er op.

Poe, pizza was top en zeker voor herhaling vatbaar.
Wel schaf ik een pizza schep aan, want het gaat volgens mij veel makkelijker en sneller om de pizza op de steen te schuiven ipv met bakpapier.
DSC_1683.jpg
DSC_1684.jpg
DSC_1687.jpg
DSC_1688.jpg


Verstuurd vanaf mijn XQ-AT51 met Tapatalk
 
dat ziet er geweldig uit!
Op welke temperatuur heb je de pizza’s uiteindelijk gebakken?
 
Dat is een mooie pizza! Ziet er heerlijk uit.

Een pizzaschep is gewoon een handige tool bij pizzas bakken.
 
dat ziet er geweldig uit!
Op welke temperatuur heb je de pizza’s uiteindelijk gebakken?
Thanks!
Gestart op 150 gr (vervolgens pizzasteen erin) en door tot 300 gr

Verstuurd vanaf mijn XQ-AT51 met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
Terug
Bovenaan Onderaan