- Berichten
- 678
Na het lezen van de pizza verhalen en de wedstrijd deze maand ook aan de slag gegaan. Dit is de eerste keer dat ik pizza op de kamado maak. Daarom bolletjes deeg gekocht om zelf te vormen tot een pizza. Wilde namelijk eerst het bakproces onder de knie krijgen en uitsluiten dat het deeg niet goed zou zijn.
Eerst maar eens de saus maken ter voorbereiding volgens Italiaanse recept. De foto is in een pan, maar de saus is koud gemaakt en niet opgewarmd voordat hij op de pizza ging. Ingrediënten: Mutti Polpo, olijfolie, zout, verse basilicum, oregano en een fijngehakt teentje knoflook.
Daarna de kamado opstoken toen het nog droog was. Halverwege ging het regenen. Heb iets meer dan een halve maand verse Marabu gebruikt. Kreeg de temperatuur echter niet hoger dan 260 en na de eerst epizza zakte hij ook en wilde niet meer omhoog. Zou dit door de regen en luchtvochtigheid kunnen komen? Het type kolen of de hoeveelheid?
Daarna deeg vormen tot pizza. Heb even gevloekt op het deeg want het werkte niet fijn. Het was elastisch en wilde steeds terug naar zijn oorspronkelijke vorm als ik het stretchte. Kwamen ook gaatjes in. Die maar met vingers door aandrukken gedicht. Daarna saus erop en een pizza hawai gemaakt en een pizza salami met champignons. Toen werd het tijd om te bakken. Wel steess met de schep van en naar de kamado in de stromende regen, maar de kamado was al warm en wilde toch doorgaan.
Het bakken duurder iets langer dan verwacht, denk 10 minuten per pizza vanwege de lagere temperatuur. Het deeg was enigzins bleek, maar wel goed gebakken en lekker krokant. De smaak viel zeker niet tegen. We hebben heerlijk gegeten van deze pizza's.
Eerst maar eens de saus maken ter voorbereiding volgens Italiaanse recept. De foto is in een pan, maar de saus is koud gemaakt en niet opgewarmd voordat hij op de pizza ging. Ingrediënten: Mutti Polpo, olijfolie, zout, verse basilicum, oregano en een fijngehakt teentje knoflook.
Daarna de kamado opstoken toen het nog droog was. Halverwege ging het regenen. Heb iets meer dan een halve maand verse Marabu gebruikt. Kreeg de temperatuur echter niet hoger dan 260 en na de eerst epizza zakte hij ook en wilde niet meer omhoog. Zou dit door de regen en luchtvochtigheid kunnen komen? Het type kolen of de hoeveelheid?
Daarna deeg vormen tot pizza. Heb even gevloekt op het deeg want het werkte niet fijn. Het was elastisch en wilde steeds terug naar zijn oorspronkelijke vorm als ik het stretchte. Kwamen ook gaatjes in. Die maar met vingers door aandrukken gedicht. Daarna saus erop en een pizza hawai gemaakt en een pizza salami met champignons. Toen werd het tijd om te bakken. Wel steess met de schep van en naar de kamado in de stromende regen, maar de kamado was al warm en wilde toch doorgaan.
Het bakken duurder iets langer dan verwacht, denk 10 minuten per pizza vanwege de lagere temperatuur. Het deeg was enigzins bleek, maar wel goed gebakken en lekker krokant. De smaak viel zeker niet tegen. We hebben heerlijk gegeten van deze pizza's.