BasBQ
Beef en Steak

Pizza, gelukkig steeds beter

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Zoiets basaals als pizza bakken blijkt toch best een wetenschap op zich.

Een dag of 10 geleden was het eindelijk droog en windstil tussen alle storm en regen in.
Pap, maak je pizza??

Nou vooruit  :p

Voor de kerst heb ik het boek van Alba Pezone gekregen met de Titel.........Pizza.
Basis blijft de basis en het recept voor de bodem is niet zo spannend, wel of het lukt.
6 uur rijs tijd staat in het boek en redelijk koud water. (meestal lauw)
Wel een beetje suiker en olijfolie extra er bij want we blijven eigenwijs natuurlijk.
Na 4 uurtjes nog een keer doorkneden en verder laten rijzen.

Deeg was prachtig gelukt, thank god, dat gaan we zo maar aanhouden.
(truuk voor mij is water naar inzicht zodat deeg aan de nattige kant blijft)

Vulling maken we natuurlijk zelf.
Dit keer was er een naar Duits recept van Flamkuchen.

Dus:

Basis is creme fraiche gemengd met gerookte paprika
Daar op flespompoen in dunne plakjes (wel even voorgaren)
Dunne plakjes peer
reepjes ontbijtspek
en dunne ringen rode ui.
Dan lekker na eigen inzicht royaal gorgonzola kaas er over en bakken maar.

Damn wat is die lekker.

Pizzasteen uurtje er in op 200 graden en dan het ei naar 350 (blijft het vilt tenminste redelijk heel)

Iedereen was tevreden.....zelfs papa

DSC_0194_zpsbebkgu1l.jpg


DSC_0196_zpsdidsadom.jpg


Pizza---flamkuchen_zpsd1123a28.jpg


Laatste pizza (eerste foto) is altijd een restjespizza met alle vulling die over is.
Die is vaak het lekkerst en lukt ook het best.
De pizza steen is ook wel mega goed op temperatuur dan natuurlijk.



 
MooiE foto's en dat lijkt me een heerlijke pizza!
 
Lekker Pizza!
 
lekkere pizza's hoor, wordt tijd dat ik dat ook weer eens ga doen
 
Ziet er mooi uit. Ben zelf nog steeds aan het worstelen met mijn pizzaring. Gaat ook nog niet helemaal zoals ik het zou willen.
 
Dat zijn hele fijne pizzaatjes, dat zie je zo!
 
Mooie pizzi hoor!
 
Ziet er prima uit, mooi gelukt.
Moet ik snel ook weer maken. Hopen dat het bij mij ook weer een beetje beter gaat  :)
 
Ziet er prima uit!

Voor wat betreft pizza deeg geldt inderdaad dat het afhankelijk van de bloemsoort en de vochtigheidsgraad om meer of minder water vraagt. Op een gegeven moment voel je dat aan. Het heeft mij ook enige tijd gekost maar het lukt nu prima. Een pond bloem vraagt meestal zo tussen de 250 en 300 milliliter water.
 
Terug
Bovenaan Onderaan