Beef en Steak

Pitabroodje ribeye.

 

kale

Stoker
Berichten
348
Vandaag is het raar, druilerig koud weer.

De vriezer moet leeggemaakt worden voor het nieuwe vlees.

Dus kamado aan met wat rookhout aan, wat muziek, kacheltje en glas uit mijn living bottle... en relax.

Indirect op 110 °C. Bij een kern van 47 °C op gietijzeren rooster tot hij net over de 60 graden was, eraf laten rusten en smullen maar. Simpel en smakelijk.

(wel het ventilatortje aan zodat het grote gedeelte rook naar buiten geblazen wordt)

ohh ja ik heb er wel een klodder honing-mosterdsaus overheen gedrapeerd.

700 gram ribeye
Black out rub
Pitabrood
Honing-mosterdsaus.

20241123_145805.jpg


20241123_150053.jpg


20241123_150555.jpg


20241123_155132.jpg


20241123_170538.jpg


20241123_175900.jpg
 
Meer heb je toch niet nodig?

Heerlijk zo.
 
Lekker hoor, genieten zo.

Maar waarom had je je bbq eigenlijk binnen gezet?
Hij staat min of meer binnen, onder een afdak. Grotendeels van het jaar zijn de ramen en de deur eruit, dus dan is het open. Nu vond ik het iets te koud om buiten te zitten.

Rook en dergelijke worden netjes naar buiten geblazen met een ventilator.

Minimale rook-/gasontwikkeling binnen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan