- Berichten
- 555
Hey allemaal,
Op de valreep toch nog een Grieks gerecht voor de fotowedstrijd gemaakt. Ik heb niet heel veel ervaring met de Griekse keuken dus leuk om hier meer ervaring in te krijgen.
Een tijdje geleden heb ik kip shoarma aan het spit gemaakt, maar het leek mij toch leuk weer wat nieuws te proberen.
Toen leek het mij leuk om bifteki met de kebabspiezen aan het spit te maken.
Half om half gehakt gemengd met noskos the greek en gevuld met feta kaas en wat verse munt.
Dit was het resultaat van de voorbereidingen. Het mengsel daarna een uur in de koeling laten opstijven.
Uiteindelijk durfde ik het toch niet aan ze op de spiezen te duwen, omdat ik bang was dat het uit elkaar zou vallen. Weet iemand of dat zo is?
De bifteki toch maar op het rooster gerookt op +- 175 graden indirect.
Toen de bifteki op 70 graden was, heb ik wat pita's gegrild, want het leek mij leuk er uiteindelijk een broodje van te maken.
Daarna het vlees nog afgegrild.
Wat rode ui en extra munt gesneden voor de garnering.
Na 5 minuten rusten, heb ik het vlees aangesneden en de pita gevuld met ook wat sla erbij.
Hij was weer lekker!!! Op naar de volgende challenge.
Op de valreep toch nog een Grieks gerecht voor de fotowedstrijd gemaakt. Ik heb niet heel veel ervaring met de Griekse keuken dus leuk om hier meer ervaring in te krijgen.
Een tijdje geleden heb ik kip shoarma aan het spit gemaakt, maar het leek mij toch leuk weer wat nieuws te proberen.
Toen leek het mij leuk om bifteki met de kebabspiezen aan het spit te maken.
Half om half gehakt gemengd met noskos the greek en gevuld met feta kaas en wat verse munt.
Dit was het resultaat van de voorbereidingen. Het mengsel daarna een uur in de koeling laten opstijven.
Uiteindelijk durfde ik het toch niet aan ze op de spiezen te duwen, omdat ik bang was dat het uit elkaar zou vallen. Weet iemand of dat zo is?
De bifteki toch maar op het rooster gerookt op +- 175 graden indirect.
Toen de bifteki op 70 graden was, heb ik wat pita's gegrild, want het leek mij leuk er uiteindelijk een broodje van te maken.
Daarna het vlees nog afgegrild.
Wat rode ui en extra munt gesneden voor de garnering.
Na 5 minuten rusten, heb ik het vlees aangesneden en de pita gevuld met ook wat sla erbij.
Hij was weer lekker!!! Op naar de volgende challenge.
Laatst bewerkt: