- Berichten
- 225
Ken je dat? Dat je denkt goh wat zal ik nu weer eens gaan bereiden? Varkenshaasje, pulled porkie, pizza, spareribs, bavette, flank steak, stoofvlees, picanha, sate, burgertje... ja een burgertje op de vrijdag is altijd wel prima maar het moet wel altijdnet ff anders dan een eerdere keer.
De vrouw des huizes had pinwheel burgers gespot bij bbqjunkie, en zo geschiedde.
Pakje plakken ontbijtspek
500 gram rundergehakt
1 ei
Paneermeel
Sjalotjes
Knoflook
Rubje
Burger broodje
Stukje cheddar kaas
Bbq saus
Je neemt de ontbijtspek en plakt 2 plakken een klein stukje overlappend over elkaar. Daarop het gehakt, een laagje van een vinger dik en net zo breed als het spek. Daarna rol je het op, daarop rasp je wat cheddar.
Indirect op 100 graden op de barbeque, lekbak eronder. Roken met hickory.
Laatste kwartier aflakken met bbq saus, nog een klein beetje extra cheddar erop en bij 70 graden kerntemperatuur eraf. Dit duurde iets langer dan een uur. Broodjes even 2 minuten grillen.
Ik had er voor gekozen de burger verder vrij clean te houden. Niks geen sla of wat dan ook, zo op t broodje. Heerlijk, een soort MOINK balls achtige burger maar minder scherp gekruid dan hoe ik de MOINKS normaal maak. Deze gaat er wel vaker komen.
De vrouw des huizes had pinwheel burgers gespot bij bbqjunkie, en zo geschiedde.
Pakje plakken ontbijtspek
500 gram rundergehakt
1 ei
Paneermeel
Sjalotjes
Knoflook
Rubje
Burger broodje
Stukje cheddar kaas
Bbq saus
Je neemt de ontbijtspek en plakt 2 plakken een klein stukje overlappend over elkaar. Daarop het gehakt, een laagje van een vinger dik en net zo breed als het spek. Daarna rol je het op, daarop rasp je wat cheddar.
Indirect op 100 graden op de barbeque, lekbak eronder. Roken met hickory.
Laatste kwartier aflakken met bbq saus, nog een klein beetje extra cheddar erop en bij 70 graden kerntemperatuur eraf. Dit duurde iets langer dan een uur. Broodjes even 2 minuten grillen.
Ik had er voor gekozen de burger verder vrij clean te houden. Niks geen sla of wat dan ook, zo op t broodje. Heerlijk, een soort MOINK balls achtige burger maar minder scherp gekruid dan hoe ik de MOINKS normaal maak. Deze gaat er wel vaker komen.
Laatst bewerkt: