BasBQ
Beef en Steak

Pinda saus

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
15.535
565e8ad4baf9d82c155c16b7062110c0.jpg



Ingrediënten:

1/2 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook
Twee eetlepels arachide of zonnebloem Olie
Theelepel Sambal oelek
1 pot 100% pindakaas (pot opwarmen in magnetron)
1 a 2 theelepels Ketoembar
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel palmsuiker
Water
Citroensap

a4a371a49edfb3f9fed8b46442c8cb4f.jpg



Snipper de ui en de knoflook en fruit deze lichtjes aan in twee eetlepels arachide of zonnenbloen olie.

ed91e83d4c42180ea724217c170e87de.jpg


Verwarm de pindakaas voorzichtig in de magnetron, dit maakt het mengen een stuk makkelijker, en voeg toe aan de uien. Zet het vuur wat lager.

5048886b3df1ce328c4c69d265765fa0.jpg


Voeg geleidelijk water toe, de saus bindt vlug. Ik heb bijna een halve liter water toegevoegd, dit kan meer of minder zijn naar gelang de bindkracht van de pinda’s.

Voeg dan de sambal, ketjap, katoembar en palmsuiker toe.

52e209c76875b12dba44adfcf7aa0d99.jpg



f2f7262a1b8a690367cfdf246d18a41c.jpg



Op het laatst kan je nog wat citroensap toevoegen voor wat frisheid.

Succes.
 
Bovenaan Onderaan