- Berichten
 - 867
 
Gisteren vlees binnen en vandaag lekker aan de gang. Mannendag dus ribs op programma. Heb er 2 pig wings bij gedaan om eens te zien hoe dat is. Had ze gezien op site Noskos. Ook paar verschillende rubs gekocht om eens te testen.
		
		
	
	
		
	
		
	
		
	
		
	 nog een aardige klus met vlies eraf, vet bijsnijden en rubben.
		
	met dank aan sponsor Ikea, dopjes eraf gehaald
		
	 en draaien maar
		
	 even spuiten met appelsap en weer geduld hebben. Ga voor 3-1-1. 
Update: na 3 uur in de folie met appelsap, maple syrup en bruine suiker. Nu een uurtje garen. Kamado Joe gaat fantastisch stabiel rond 110 graden.
		
	
		
	
		
	
Na uurtje in folie even terug voor 15 min
		
	
		
	
En nu de winterschilder erbij voor aflakken met saus
		
	
Ga dit nog 2x doen, gaartest al bijna goed
We hebben een finish. Wat een heerlijk bord. Paar Jopen biertjes erbij en zaterdag prima ingevuld.
		
	
		
	
Eindoordeel piggy wings versus ribs: lijkt toch wel op elkaar als je dezelfde bereiding neemt. Had nog nooit gehad maar is een blijvertje. Lekker mals vlees en makkelijker te eten dan ribs. Denk dat ik dit eens in de DO ga proberen als stoofvlees.
Eindoordeel rubs: afhankelijk wie je vraagt. Mijn jongste had voorkeur voor all purpose rub, meest neutraal. De oudste had voorkeur voor mix van pulled pork en the jerk van Noskos en ikzelf voorkeur voor the jerk versie. Deze laatste was meest pittig/spicy en dat kan ik wel waarderen. Beetje hitte na opeten dat achterblijft. Maar als je de 2 noskos rubs mixed is het ook erg smakelijk.
	
		
			
		
		
	
				
			
	
	
	
	
	
	
	Update: na 3 uur in de folie met appelsap, maple syrup en bruine suiker. Nu een uurtje garen. Kamado Joe gaat fantastisch stabiel rond 110 graden.
	
	
	Na uurtje in folie even terug voor 15 min
	
	En nu de winterschilder erbij voor aflakken met saus
	Ga dit nog 2x doen, gaartest al bijna goed
We hebben een finish. Wat een heerlijk bord. Paar Jopen biertjes erbij en zaterdag prima ingevuld.
	
	Eindoordeel piggy wings versus ribs: lijkt toch wel op elkaar als je dezelfde bereiding neemt. Had nog nooit gehad maar is een blijvertje. Lekker mals vlees en makkelijker te eten dan ribs. Denk dat ik dit eens in de DO ga proberen als stoofvlees.
Eindoordeel rubs: afhankelijk wie je vraagt. Mijn jongste had voorkeur voor all purpose rub, meest neutraal. De oudste had voorkeur voor mix van pulled pork en the jerk van Noskos en ikzelf voorkeur voor the jerk versie. Deze laatste was meest pittig/spicy en dat kan ik wel waarderen. Beetje hitte na opeten dat achterblijft. Maar als je de 2 noskos rubs mixed is het ook erg smakelijk.
	
			
			
... lekker hoor!