Ik had zin in kip, maar omdat ik alleen ben is een hele kip wat veel (al eet ik die meestal alsnog op) dus heb ik gekozen een piepkuiken te bereiden.
Deze heb ik gevlinderd en een etmaal in de pekel gemarineerd.
Daarna in een Aziatische bouillon, met onder andere sojasaus, steranijs en kaneel 20 minuten gepocheerd.
Hierna af laten koelen en 18 uur laten marineren in deze bouillon.
Na de boullion ingewreven met een Aziatische kruidenmix en een half uur op temperatuur laten komen terwijl de bbq aan het opwarmen is.
Een tijdje high and fast indirect laten garen op ongeveer 200 graden c onder een steen om daarna direct boven de kolen even krokant te laten bakken.
250ml van de bouillon ingekookt tot ongeveer 100ml en als saus er overheen gedruppeld, en daarna lekker opgegeten natuurlijk
Deze heb ik gevlinderd en een etmaal in de pekel gemarineerd.
Daarna in een Aziatische bouillon, met onder andere sojasaus, steranijs en kaneel 20 minuten gepocheerd.
Hierna af laten koelen en 18 uur laten marineren in deze bouillon.

Na de boullion ingewreven met een Aziatische kruidenmix en een half uur op temperatuur laten komen terwijl de bbq aan het opwarmen is.


Een tijdje high and fast indirect laten garen op ongeveer 200 graden c onder een steen om daarna direct boven de kolen even krokant te laten bakken.


250ml van de bouillon ingekookt tot ongeveer 100ml en als saus er overheen gedruppeld, en daarna lekker opgegeten natuurlijk
