- Berichten
- 6.254
Vorige week al gekocht maar niet aan bereiding toegekomen, had’t wel laten vacumeren door de slager.
Kool bijna op dus vrijdag maar snel besteld en werd zaterdag geleverd
Picanha had weinig vet, dat stukkie wat erop zat kruislings ingesneden. Zat bijna geen vlies op dus het was zo schoon.
Noskos beef rub erop en terug de koelkast in.
Tijd tijd om het Eitje schoon te maken.
Eitje schoon, regen
. Mandje met restant kool maar effe binnen gezet om droog te houden.
Na een uurtje tijd om de kolen aan te steken. Tijd om het vertand aan te zetten
Na het aanzetten weer eraf en de platesetter er in om mee op te warmen.
Alles warm, platesetter eruit, blokje eik op de kolen en weer opbouwen. De uitgebreide versie, gietijzer stenen en rvs rooster (waarom deze opstelling, kom ik later op terug)
Picanha erop
Na een uurtje 47 graden.
Tijd om’m eraf te halen en de platesetter te verwijderen om nog effe een korst te maken op het gietijzeren rooster en klaar
Nu de reden van mijn uitgebreide opbouw
Er moeten “schoenzolen” voor m’n vriendin gemaakt worden
Nadat de stukjes goed dood waren bord opmaken en genieten, ieder van het eigen stuk picanha
Volgende keer toch kijken naar een platter stuk zodat het gelijkmatiger kan garen
Kool bijna op dus vrijdag maar snel besteld en werd zaterdag geleverd

Picanha had weinig vet, dat stukkie wat erop zat kruislings ingesneden. Zat bijna geen vlies op dus het was zo schoon.
Noskos beef rub erop en terug de koelkast in.
Tijd tijd om het Eitje schoon te maken.
Eitje schoon, regen

Na een uurtje tijd om de kolen aan te steken. Tijd om het vertand aan te zetten
Na het aanzetten weer eraf en de platesetter er in om mee op te warmen.
Alles warm, platesetter eruit, blokje eik op de kolen en weer opbouwen. De uitgebreide versie, gietijzer stenen en rvs rooster (waarom deze opstelling, kom ik later op terug)
Picanha erop
Na een uurtje 47 graden.
Tijd om’m eraf te halen en de platesetter te verwijderen om nog effe een korst te maken op het gietijzeren rooster en klaar
Nu de reden van mijn uitgebreide opbouw
Er moeten “schoenzolen” voor m’n vriendin gemaakt worden
Nadat de stukjes goed dood waren bord opmaken en genieten, ieder van het eigen stuk picanha
Volgende keer toch kijken naar een platter stuk zodat het gelijkmatiger kan garen
Laatst bewerkt: