- Berichten
- 162
Zoals beloofd wat plaatjes van dit pareltje. Ik las online op meerdere plekken dat als je picanha van het spit hebt gemaakt, dat je hem dat nooit meer op het rooster legt. Zeg nooit nooit, maar ik voel dat inmiddels wel ja. Wat was dit lekker!
Vooraf flink getwijfeld over direct of indirect. Beide zie ik terug hier op het forum en elders online. Met dank aan de tips van @Frits en @JWZ (merci!) uiteindelijk gekozen om de kolen aan één zijde te houden met tussenschotje in de kolenmand. Lekbakje gehangen aan de lege kant. Temperatuur ergens rond 160/170 graden gehad en gaandeweg twee keer een handje beuken snippers toegevoegd.
Vetkap van de picanha uurtje van tevoren ingesneden en beide zijden van peper en zout voorzien. Daarna aan het spit gerijgd en een uurtje of wat nodig gehad om kern tot ongeveer 55 graden te brengen.
Daarna in mooie plakken met een Thaise salade gegeten. Echt een topper! Spit hiermee echt goed ingewijd!
Vooraf flink getwijfeld over direct of indirect. Beide zie ik terug hier op het forum en elders online. Met dank aan de tips van @Frits en @JWZ (merci!) uiteindelijk gekozen om de kolen aan één zijde te houden met tussenschotje in de kolenmand. Lekbakje gehangen aan de lege kant. Temperatuur ergens rond 160/170 graden gehad en gaandeweg twee keer een handje beuken snippers toegevoegd.
Vetkap van de picanha uurtje van tevoren ingesneden en beide zijden van peper en zout voorzien. Daarna aan het spit gerijgd en een uurtje of wat nodig gehad om kern tot ongeveer 55 graden te brengen.
Daarna in mooie plakken met een Thaise salade gegeten. Echt een topper! Spit hiermee echt goed ingewijd!
Laatst bewerkt: