Beef en Steak

Picanha van de ah hoe te grillen??

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.733
E4_AED38_F-3_B24-4_BE2-9_FB0-287_B210_F75_FD.jpg



Had deze bij de ah weg we wisten niet wat eten dus heb ik deze maar genomen  :)

Hoe kan ik deze het best klaar maken gewoon grillen??
Mijn vrouw wil hem niet zo rauw wat voor temp kan ik het beste voor haar doen
 
Wat is te rauw? Picanha hoort indirect naar 54 graden. Dan is hij medium rare. Een paar graden hoger is zonde maar als ze dat lekker vindt... Ik leg altijd het dunnere deel weg van de kolen zodat het gelijkmatig mee gaart. Misschien als je het juist naar de kolen toe legt heb jij het dikke deel op 54 gr en het dunnere deel overdone voor haar
 
Overigens zie ik net pas dat het geheel maar 350 gr ofzo is. Dan jeb je niet echt verschil tussen het dikke en dunne deel
 
Volgens mij zijn het plakken, kan niet zien hoe dik maar als ze een beetje dikte hebben eerst indirect en dan afgrillen, als het dunne lappen zijn gelijk direct, beetje pezo en klaar.
 
Het zijn inderdaad maar dunne  plakken dus het beste gewoon grillen
Gaan we dat proberen
 
Picanha mensen. Dont worry. Als het echt maar plakken zijn dan direct op het vuur afgrillen. Dan is de quisson zeer snel bereikt. Daarna wat peper zout en kruidenboter. Heerlijk. Geniet ervan

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Het was ook heerlijk en goed gelukt met groenten ook van de bbq.

6773_D838-480_D-4465-89_A8-_A4_CE02_D9_BF5_E.jpg
 
Lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan