BasBQ
Beef en Steak

Picanha onder spanning

 
 
 

Gent

Kooltjesharker
Berichten
240
Hi all,

Hoe o hoe komt het toch dat ik een stuk picanha van 1,4kg op de q leg welke na een uur nog mooi van vorm is. Tot ik af ga grillen en een compacte bonk over houd?

0E2C2372-6F12-41E1-95D2-45EDDDD32435.jpeg


15678FE8-2879-47D6-B3D9-4ADCA9EEC3CF.jpeg
 
Had je t vet ingesneden?
Als je het vet om de 1 a 2 cm insnijdt tot net op t vlies onder t vet en dat dan nog eens kruislings herhaalt trekt t minder samen. In die sneden kun je dan mooi wat grof zout wrijven.
 
Ja had het vet naar mijn inzien wel goed ingesneden. Maar misschien toch niet. Is lastig zien ook vind ik..
 
@Gent , welke temperaturen hou je aan? Hoe lang doe je afgrillen ?
Neem aan, gezien de tijd, dat je dit L&S doet.
- rooster temp.
- kern temp
- afgril temp. En tijd
 
Picanha ligt er 40-60 min op afhankelijk van grootte. Deze 50 min. 48 graden kern. Kamado dome gaf 130 graden aan. Daarna een minuut per zijde afgrillen op 300 graden boven het vuur. Tot 55 graden kern temp.

Hoe kan ik het beste rooster temp meten?
 
@Gent ,
Tijden temp voor reverse sear is zeker oke. Normale tijd en temp.
Temp voor afgrillen (searen) is mi te hoog. Ik gebruik een heet rooster en max. 240 op de dome temp.
Laat je de picanha ook ff lekker rusten voor je gaat searen?

Twee tipjes,
Wil je de plaresetter schoon hiuden, plaats dan een lekbak onder het vlees.
Roostertemp meten door een probe met een daarvoor geschikt roosterklemmetje (of een aardappel) nabij het vlees te plaatsen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Des te groter de temperatuur schok, des te harder dat ie lijkt samen te trekken.
Rusten Rusten Rusten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan