BasBQ
Beef en Steak

Picanha met beef rub

tjal

Sprokkelaar
Berichten
41
Gisteren maar eens Picanha gemaakt.
Hiervoor heb ik een stuk van 1,5kg gebruikt.
374d1edb5272884e2f2d8a408fe5f965.jpg

De vetkap was jammer genoeg niet zo mooi maar dat mocht de pret niet drukken.
Het vet ingesneden om de 5mm ongeveer.
Tot er een ruitpatroon ontstond.
6b4607e3116b7aa46c5158cc0a1f8d00.jpg

Ingesmeerd met beef rub volgens het recept van Jort Althuizen.
462dad083446de209b68ee94733e97e1.jpg

De BBQ voorbereid tot een temperatuur van 135 graden Celsius.
d16d0b6051f78224a92a8c81eb557252.jpg

Een stukje rookhout toegevoegd (kersen).
Nu wachten tot het vlees een temperatuur heeft bereikt van 52 graden Celsius.
0734a305693f402e7678cde5dcadc09b.jpg

Bijna klaar, heb het nog 5 minuten laten rusten onder aluminium folie.
278f5337fe68c908c0eea7f410bcc2b3.jpg

Eindresultaat naar bijna 2 uur op de BBQ.
Nog een eigen gemaakte chimichurri er bij.
89acd097331ffd09c98f77311927773e.jpg
007244475c26f67e73811d7669b7fe4f.jpg

Het heeft top gesmaakt!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heerlijk!

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Cain zei:
Die ziet er prima uit!
Ik durf zelf nooit een rub te gebruiken omdat ik een picanha met alleen zout al zo ontzettend lekker vindt :) :)


Misschien toch een keer doen :p

Ik zou t zeker een keer proberen!
Ik vond het erg lekker!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Oei, dat ziet er lekker uit. Krijg meteen trek....
 
Ziet er heerlijk uit. Als ik een tip mag geven: snij hem tegen de draad i.p.v. met de draad mee. Op deze manier is het vlees nog malser.
 
BoyS zei:
Ziet er heerlijk uit. Als ik een tip mag geven: snij hem tegen de draad i.p.v. met de draad mee. Op deze manier is het vlees nog malser.

Dank voor de tip!
Ga t volgende keer proberen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor. Dat lust ik ook een
 
Dat vind ik ook wel lekker  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan